16.2.2014

Kevään kosmiset kertausharjoitukset


Vuosi 2014 alkoi uutta alkua symbolisoivan uudenkuun syntyessä taivaalla.  Uusikuu 1.1.2014 tapahtui Auringon ja Kuun yhtyessä kollektiivisen vastuunkantajan Kauriin merkeissä 11 asteessa. "Taivaan valot" olivat yhtymässä Plutoon (syvälliset ja peruuttamattomat muutokset) 11 astetta ja Merkurius (tiedostaminen) sijaitessa 12 astetta Kaurista. Vuoden ensimmäisen päivän uusikuu ja Merkurius ja Pluto olivat myös tarkassa neliössä Marsiin (toiminnan tarve) 12 yhteistä kosketuspintaa hakevassa Vaa'an merkissä. Alkuvuoden uutisointi kertoo kollektiivisesti koettelemuksista joissa luonnonvoimat ja markkinavoimat – ja valitettavasti myös sotaisammat voimat - ottavat mittaa pienestä ihmisestä.

Kevään aikana tuo  'Back to Sixties, Part 2'  Uranuksen-Pluton-neliö Oinaasta Kauriiseen täydentyy isoksi kardinaaliristiksi  Jupiterin kulkiessa Ravussa  ja Marsin Vaa'an merkissä huhtikuussa 2014 – merkittävä ja käänteentekevä aika jota käsittelen myöhemmin blogissani.
Ennen kevään suurristiä saamme kuitenkin kosmiset kertausharjoitukset jossa voimme/saamme/joudumme pohtimaan mitä kenties voisi tehdä toisin.

' Planeetan perääntymiset tuntuvat eniten niillä henkilöillä joiden kartalla perääntyvä planeetta tekee aspektikontakteja toisiin planeettoihin tai kartan akseleihin tai syntymäkartalla kyseinen planeetta on merkittävässä asemassa mutta perääntyvän planeetan fyysinen läheisyys maapallon kanssa tuntuu tuovan tuon perääntyvän jakson planeetan symboliikan ja energioiden kyseenalaistamisen ja uudelleenarvioinnin kollektiiviseksi kokemukseksi.'
(ote bloggauksestani Merkuriaanisia tajunnanmuutoksia)

Arvot puntarissa?


Elämämme rikkauksia ja arvojamme symboloiva rakkauden planeetta Venus aloitti perääntymisen rajoitukset kipeästikin tuntevassa Kauriin merkissä 21.12.2013. Tätä kirjoittaessa Venus on jo lopettanut perääntymisensä (31.1.2014) mutta on vielä varjoalueellaan eli ei ole vielä päässyt siihen asteeseen mistä alkoi perääntymisensä -  eikä Venus ole vielä eroon merkistäkään jossa sen kosmiset lahjat joutuvat Kauriin tarkan katseen ja hyötynäkökulmien pohdintojen puntaroitavaksi.

Tammikuussa moni on joutunut miettimään omia perimmäisiä arvojaan, mikä on olennaista ja tärkeää ja minkä hinnan on valmis maksamaan siitä että seuraa arvojaan, tunteitaan ja kuka, ketkä tai mikä on se josta haluaa ottaa vastuun ja osaksi elämääsi rikastuttamaan.

Missä huoneessa Venus kartallasi nyt vaeltaa kertoo millä elämänalueella pohdintoja käydään. Venuksen sijainti syntymäkartallasi sijaitsee kertoo mihin elämänalueeseen Venuksen transiitti tulee lopulta vaikuttamaan. Kauris on merkkinä kova opettaja mutta jos tietää mitä tahtoo ja tekee töitä sen eteen, niin sen usein myös saavuttaa! Mitä mietitkään tammikuussa kun ajattelit että haluaisit tämän vuoden tuovan elämääsi tai oikeastaan mitä luulet että elämä haluaa sinulta? Jos olit tosissasi tai koet että tiedät miten voit tuoda jotain yhteiseen pesämunaan (mikä se sinulle sitten onkaan) niin kenties nyt alkaa olla aika ryhtyä arvostamaan sitä mitä sinulla jo on ja tehdä jotain sen eteen mitä koet arvokkaaksi ja säilyttämisen arvoiseksi.


Mistä tiedän etten vain luule?


Tiedonkäsittelyn ja viestinnän planeetta Merkurius aloitti ensimmäisen vuoden kolmesta kolmen viikon perääntymisjaksostaan 6.2.2014 Kalojen merkeissä ja jatkaa sitä helmikuun loppuun saakka. Merkuriuksen perääntymiset tapahtuvat kuten viime vuonnakin kaikki Veden merkeissä (Rapu, Skorpioni, Kalat) mutta niin että Merkurius perääntyy nyt niitä edeltävään rationaalisuutta ja yhteistä kokemusta etsivään Ilman (Vesimies, Kaksoset, Vaaka) merkkeihin.

Merkuriuksen katsotaan toimivan itselleen epäedullisessa (detrimenttimerkissä) ollessaan Kaloissa koska Merkuriuksen parhaat ominaisuudet (analyyttisyys, tiedonkeruu, yksityiskohtien hahmottaminen, tiedostaminen) ja niiden hyödyntäminen joutuvat toimimaan ympäristössä jossa tietoa kerätään usein osmoottisesti, vaikutteita imien samanaikaisesti eri lähteistä usein tiedostamatta niiden alkuperää tai keskinäisiä syy-seuraus-suhteita. 

Helmikuussa Merkuriuksen perääntyessä nyt Kalojen merkissä voi aika olla hyvinkin hedelmällinen kaikille jotka haluavat tuntea kokonaisvaltaista kokemista, laajentaa omaa tajuntaansa ja uppoutua omaan mieleensä, alitajuntaansa tai johonkin itseään suurempaan ja ammentaa sieltä.

Kuitenkin asioiden selkeä hahmottaminen ja yksityiskohtien huomaaminen ja arvioiminen voi olla tämän perääntymisjakson aikana todella haasteellista, varsinkin jos Merkurius tekee haasteellisia aspekteja transiittina tai syntymäkartalla, mutta yrittänyttä ei laiteta. Merkuriuksen kulun suoristuminen tapahtuukin mentaalisessa Ilman merkissä Vesimiehessä jossa pyrkimyksenä on miettiä miten tietoisuuteen noussutta tietoa voisi kollektiivisesti hyödyntää ja miten sitä voisi levittää muille.

Helmikuun hämmennysviikkojen teemat voi sitten itse kukin katsoa omalta kartaltaan samalla periaatteella kuin mitä kuvailin tuossa Venuksen perääntymisjakson kuvauksessa aiemmin ja kysyä että missä on uudelleen arvioinnin tarvetta ja miksi…

No more Mr Nice Guy?


Maaliskuu alkaa sitten toiminnan, halun, ja sodan jumalan symbolin Marsin peruutuksella ja Karman herran Saturnuksen peruutuksella Marsin traditionaalisesti hallitsemassa intensiivisessä Skorpionissa!

 Mars perääntyy sosiaalisesti korrektissa Vaa'an merkissä jossa pyritään löytämään yhteinen sävel, yhteinen kosketuspinta. Harmoniasta ollaan valmiit maksamaan myös sen vaatima hinta ja unohtamaan joskus omat tarpeet mutta usein Marsin perääntymisjakson loppuessa (peruuttakoon se missä merkissä tahansa) turhautumat, pidätellyt tunteet ja tarpeet purkautuvat. Mundaanissa astrologiassa on huomattu sotatoimien käynnistymisen Marsin perääntymisjakson jälkeen, erikoisesti jos valtion kartalla transitoiva Mars tekee aspekteja.

Mars voi oppi Vaa'an merkeissä kulkiessaan yhteistyön tarpeellisuutta ja toisen huomioimista mutta samalla se pyrkii toteuttamaan omaa agendaansa: lopputulos voi olla puhdistavaa ja rakentavaa keskustelua ongelmien ratkaisemiseksi yhteisen päämäärän hyväksi, kirurgisen tarkkaa täsmätoimintaa, tai sapen maun korventaessa keinohymyn takana jonkun mitan täyttymistä ja ylivuotoa vähemmän sisäsiistillä tavalla, varsinkin kun maaliskuussa perääntyy myös Saturnus Skorpionissa. Marsin perääntyminen kestää 19. toukokuuta saakka ja sitten se viipyy varjoalueellaan vielä xx saakka.

Katso missä huoneissa Mars perääntyy ja kysyy onko valitsemassasi toimintamallissa jotain korjattavaa rakentavalla tavalla ja sitten vain menoksi eli Just do it! Lopputuloksen arvuuttelussa auttaa kun katsot oman karttasi Marsia ja sen aspekteja. Nyt opetellaan martiaalisia taitoja sivistyneellä tavalla. Tai ainakin toivoa sopii…


Likapyykit likoamaan ja lantaa luomaan?


Rakenteiden ja rajoitteidemme symbolin, Karman herran Saturnuksen perääntyminen alkaa 2.3 ja jatkuu heinäkuulle, 20.7.2014 saakka Skorpionin intensiivisessä, jopa pakkomielteisessä merkissä jonka sanakirjassa ei ole sanaa ehkä. Asiat ovat 'kyllä' tai 'ei'. Nyt Skorpionissa perääntyessään Saturnus joutuu ehkä tutustumaan tuohon sanaan ja sen merkitykseen skorpionimaisesta näkökulmasta venyttäen kummankin rajoja.

Ehkä jokin on jo aikansa elänyttä? Ehkä joitain rakenteita täytyisi muuttaa? Ehkä pitää sietää sitäkin ettei ehkä tiedäkään mikä on oikea tapa rakentaa? Ehkä jotain malleja täytyisi purkaa? Ehkä se, mikä ei ollutkaan muka arvokasta, voisikin olla sitä? Ehkä luulo ei ollutkaan tiedon väärti? Ehkä toimintamalleissa onkin purkamista?

Koska Saturnus on konkretiaa, reaalimaailmaa ja sen rajoitteita joudumme nyt kohtaamaan ehkä itsemme, mielemme ja maailmamme rajat ja löytää itsestämme, mielestämme ja maailmastamme myös jotain sellaista jota voisi ja täytyy, pakon edessäkin, kierrättää, ajatella uudestaan, hyödyntää sittenkin, vastoin ennakkoluulojamme -   kuten maanviljelijäkin levittäessään lantaa pelloilleen.  Jos lantaa ei luo, niin siihen hukkuu…

Missä huoneessa sinulla on likaistakin luomistyötä odottamassa? Mitä luulet sen kasvattavan, loppujen lopuksi, kenties? Likapyykitkin on pestävä tai ne rupeavat haisemaan perääntymisjakson aikaan.


Voimalla on aina vastavoimansa?


Huhtikuussa koemme siis johtavissa, kardinaalimerkeissä ison ristin ja siinä yhtenä neljästä ristin muodostavasta planeetasta on 14. huhtikuuta perääntymisensä Kauriissa aloittava Pluto, tuo pinnanalaisten rikkauksien, tuhon ja uhon, voiman ja vallan symboli. Pluton matka suoristuu 22. syyskuuta 2014.

Kollektiivina olemme nyt suurissa muutospaineissa mutta aivan kuin vesi joka löytää uomansa, niin kriisien keskellä me yleensä löydämme jostain ulospääsyn tai ratkaisun. Tai ehkä ratkaisu löytää meidät. Ehkä meidän pitää vain hyväksyä se mitä meille paljastuu ja toimia sen mukaan. Ehkä.

Mieleeni tulvii merkillisiä ajatuksia mutta päätin etsiä mielestäni sopivan sitaatin koska en kykene muuta kuin arvailemaan mitä Pluton perääntyminen ison ristin aikaan – ja sekin prosessi on kesken - enkä halua kuulostaa liian synkältä tai muka-tietävältä ja koen että tässä Eckhardt Tollen sitaatissa on ainakin itselleni se suuri oppiläksy.

"Hyväksy – sitten toimi. Mitä tahansa nykyhetki sisältää, hyväksy se kuin olisit valinnut sen. Toimi aina sen kanssa, älä sitä vastaan. Tee siitä ystäväsi ja liittolaisesi, älä vihollistasi. Tämä tulee ihmeellisesti muuttamaan täysin koko elämäsi."


Opetellaan, kyseenalaistetaan, ihmetellään mutta hyväksytään sekin että nyt on näin ja sitten mietitään että mitä tästä eteenpäin. 'Oppia ikä kaikki'. Sitä kai nämä tämän kevään kosmiset kertausharjoitukset ovat. Mieleen palauttamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti