26.4.2013

Puhdistavaa pimennyspäivää


Eilen illalla, hieman ennen keskiyötä alkoi tämän vuoden pimennyssarjan ensimmäinen pimennys, osittainen Kuunpimennys, joka näkyi mm. Suomessa, muualla Euroopassa, Afrikassa ja Australiassa. (Katso missä pimennys näkyi täältä.) Pimennykset tapahtuvat joko uudenkuun aikaan (Aurinko, Kuu, kuunsolmun yläsolmu tai alasolmu yhtymässä) jolloin saamme auringonpimennyksen tai täydenkuun aikaan (Aurinko ja Kuu ovat oppositiossa keskenään kuunsolmu-akselilla ) jolloin kyseessä on kuunpimennys. Eilen oli täysikuu joten nyt pimennyssarja alkoi kuunpimennyksellä ja vieläpä hyvin voimakkaasti kokevassa, ehdottomassakin Skorpionin merkissä. (Aurinko oli siis vastamerkissään Härässä ja syntymäpäiviään viettävät siis Aurinko-Härät.) 

Kuunpimennys on siis aina kuutamolla, jolloin kuu on täysi, suurimmillaan, joten kuunpimenyksen perusajatus on tuoda jotain tietoisuuteemme, nostaa asioita pinnalle, julkisuuteen. Uusikuusta alkanut sykli saa huipentumansa;  on kuin taivas sanoisi, että "tämä on nyt tässä!"

Kuunpimennyksessä on vaakamainen teema; se seikka että tässä vaiheessa kuunkiertoa vastakkaisasetteluista tullaan tietoiseksi ei välttämättä tarkoita sitä että mahdolliset näkemyserot ratkeaisivat vaakamaisen sopuisasti - mikä on tietysti ihanne -  vaan vaakamaisuus  kertoo kahdesta osapuolesta (Auringon ja Kuun oppositioasema) joista tullaan tietoiseksi "Meistä" korostaen sosiaalisia suhteita.  Uusikuu (Auringon ja Kuun yhtymä)  ja Auringonpimennys on puolestaan teemoiltaan oinasmainen kuvastaen aloitteellisen energiakeskittymän purkautumista toimintaan, uutta alkua. 

Usein kuunpimennysten aikaan tarkastellaan sosiaalisia suhteita, kumppanuuksia; suhteita päättyy tai muuttuu nimenomaan tuon tiedostamisprosessin myötä. Itse menin naimisiin kuunpimennyksen aikaan. Totesin juuri ennen kuunpimennystä kokoontuneessa astrologisessa pienryhmässä kyllä että "deadlinet paukkuu" mutta korostan että kyse on ennen kaikkea jonkin prosessin kulminaatiosta, huipentumasta. Voidaksemme arvioida mitä tuo pimennys voisi kuvastaa tulee meidän pohtia mm. merkkiä tai merkkejä jossa pimennys tapahtuu ja "Taivaan valojen" mahdollisia muita planeettakontakteja.

Eilinen kuunpimennys tapahtui siis Skorpionin merkissä Saturnuksen, "Karman herran", (8 Skorp) ollessa yhtymässä Skorpioni-Kuuhun (5 Skorp)  edustaessa voimakkaita, syviä, ehdottomia tunteita.  Kuun symboliikkaa on tunteiden ja vaistojen lisäksi mm. naiset, lapset, äidit; koti, isänmaa; massat, kansa; menneisyys. Saturnukseen symboliikkaan kuuluu erilaisten rajoitteiden lisäksi myös auktoriteetit, vanhemmat henkilöt; menneisyys. Myös kuun yläsolmu (Kuun ja Auringon  radan leikkauspiste) on myös Skorpionissa (16 astetta).  Kuun yläsolmun yksi määritelmä joka voisi selventää sen roolia pimennyksen merkityksen tulkinnassa  voisi olla "kuvastaa ajan suosimia trendejä", jotain mikä on nousussa tietoisuuteen, jotain johon tartumme kollektiivisesti.  

Vastamerkissä vakaassa, perinteitä säilövässä Härässä on siis Aurinko (5 Härkää) ja Mars (3 Härkää), jotka kuvaavat tietoista minuuttamme, elinvoimaamme sekä toiminnan haluamme - mutta näiden kanssa samassa merkissä ja väljässä yhtymässä on  kuun alasolmu (16 Härkää) joka symboloi pimennyksissä (kollektiivisesta) menneisyydestä nousevia ihmisiä ja teemoja vetäen niitä tietoisuuteemme.

Puhuin eilen Suomen Astrologisen Seuran kirjastolla kokoontuvassa astrologisessa pienryhmässä kuinka Skorpioni-Härkä-merkkiakseli liittyy resursseihin, raha-asioihinkin, maa-alueisiin, elämän suuriin muutosprosseihin. 

Tilanteet voivat kärjistyä jonkinlaiseksi asemasodaksi, jossa ehdottamat tuntemukset voivat ryöpsähtää primitiivireaktioiksi, mahdollisiksi valtataisteluista jossa haetaan hyvitystä - todellista tai kuviteltua. Pohdimme miten Venus (13 Härkää) yhtymä Aurinko (5 Härkää) ja  alasolmu (16 Härkää) voisi toimia  sillanrakentajana kunhan mahdollinen pöly laskeutuu ja kuinka se todennäköisesti kuvastaa arvoja, arvokeskustelua. Esitin että pimennysaika voi nostaa esille nimenomaan primitiivisiä reaktioita ja tunnetta perusturvallisuuden uhkaamisesta;  jotain jolta halutaan suojautua ja jota vastaan halutaan puolustautua. (Muut ryhmäläiset toivat esille että täydenkuun aikana yleensä sattuu ja tapahtuu onnettomuuksia tavallista enemmän.)

Suomessa tämä pimennys-Kuu , Saturnus ja yläsolmu  aktivoi yhteisöllisyyden, ystävien, haaveiden ja toiveiden aluetta  (11. huone) ja Härkä-Aurinko ja Mars, alennusmerkissään Härässä,  joiden voima valaisee luovuuden, lasten ja itseilmaisun aluetta (5. huone) jossa myös vaikuttaa kuun alasolmu, menneisyyden teemat.

Pohdimme vihapuheiden yleistymistä myös Suomessa,  vastapuolen demonisoimista, vankkumattomia mielipiteitä, perussuomalaisia, Justin Bieber-konserttia Suomessa tänään (11. huone ja 5. huone!) - ainakaan vielä ei tapahtunut suurempia vaaratilanteita fanien riehaantuessa, Vihapuheistakin osansa saanut Justin Bieber hullaannuttaa parhaillaan suomalaisetkin teinitytöt. Belieber-ilmiötä on tänään seurattu tiiviisti mediassa;  juuri tätä kirjoittaessani Helsingissä on hänen konserttinsa. 

Puhuimme Saturnus-Kuun-innoittamina  Margaret Thatcherin kuoleman herättämistä avoimista voimakkaista vihanilmaisuista joita näkyi jopa hänen hautajaisissaan. Keskustelimme auktoriteettien uhmaamisesta ja kritiikistä, mahdollisesti vanhojen toimintamallien mukaisen toiminnan aiheuttamasta arvostelusta. Ilmeisesti presidenttimme Sauli Niinistökin on saanut jo osakseen voimakasta arvostelu presidentiksi tulonsa jälkeen.Aggressiivisen viestinnän kohteeksi joutuvat nykyään erityisesti poliitikot, tutkijat, toimittajat, kolumnistit ja yhteiskunnalliset keskustelijat. Varmimmin vihapostia saa jos on feministi, ruotsinkielinen, äärioikeistosta tai maahanmuutosta kiinnostunut tai seksuaalivähemmistöön kuuluva. Lisäksi esimerkiksi ravitsemuksesta ja susista käydään raivoa sisältävää keskustelua. Jo nyt vihakeskustelu on hiljentänyt joitain tutkijoita – eli kova henkilöön menevä painostus on tuottanut tulosta.  Lähde: www.yle.fi

Pohdimme kuinka haaveiden ja harhojenkin planeetta Neptunus Kaloissa auttaa purkamaan voimakasta, ankaraa tunnelatausta kolmioaspektillaan Skorpioni-Kuuhun. Neptunus herkistää mutta myös hämmentää, luo kauniita illuusioita tai saa meidät säikkymään olemattomia mörköjä, näkemään uhkaa sielläkin missä sitä ei ole. Katseet ja ajatukset ovat menneisyydestä - tai mielellään jossain muualla.

Koska pimennykset näkyvät paikallisesti, niin on aina mielenkiintoista seurata korostuuko pimennyksen teemat jotenkin voimakkaammin siellä missä ne näkyvät. Ja tämä pimennys näkyi siis Suomessa. Pimennyksen kesto oli noin neljä tuntia ja joidenkin mielestä se tarkoittaa että pimennyksen vaikutukset jatkuvat neljän kuukauden päähän elokuulle 2013 saakka.

Tässä muutama mielenkiintoinen tämän pimennyspäivän uutinen. Tänään on muuten 27 vuotta Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta.

Puolustusvoimien kuvakeskus on julkistanut internetissä 170 000 valokuvaa Suomen sodista

Näistä USA muistaa meidät: Rasismia ja korruptiota

Katsokaapas päivän uutisotsikoita "sillä silmällä". Mitä ne mielestänne kertovat tämän kuunpimennyksen luonteesta, mitä on ilmassa, kuinka se näkyy tulevina kuukausina? Mistä olemme tulleet nyt tietoiseksi? Mikä on tullut tiensä päähän tai minkä täytyy muuttua? 

Jos ei mitään muuta voi muuttaa, niin itseään ja omaa asennetta voi muuttaa. Yksi asiakkaani jolla on voimakas Skorpionipainotus kartallaan totesikin että hänellä on tullut valtava tarve puhdistautua joka tasolla. Puhdistautumiseen liittyy aina työtä ja jostain luopumista - ja siitä taas uusi alku, entistä tietoisempana.


9 kommenttia:

 1. Julkaisin (Voice of Finlandia toisella silmällä seuratessani) sen ei-oikoluetun version joten toivottavasti ette ehtineet lukemaan sitä :)

  VastaaPoista
 2. Hygiea 16 Oinas sekstiili Chaos-Jupiter 16 Kaksoset
  yod-kvinkunssi Yläsolmu 16 Skorpioni
  ehkäpä
  sillä silmällä puhdistautumista

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista. Mielenkiinnolla lukisin miten itse koet tuollaisen Yodin. Irrotettuna muusta kartasta on vielä vaikeampi miettiä tulkintaa, mutta mieleeni nousee tuosta jonkinlainen kiihkeä tarve luoda selkeyttä, yksinkertaistaa asioita voi herättää suurta vastustusta ja/tai johtaa syvään muutokseen.

  Kunhan tuli mieleen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuo yod-kuvio on nyt taivahalla, ja koska kuunpimennys oli OSITTAINEN,
   eli solmuakseli ei ihan liki ollut täyttäkuuta,
   niin ainakin itelleni tulee sitten tai yleensäkin,tarve pohtia ja etsiä muitakin tekijöitä,
   ehkä just niitä tarkempia asteiltaankin,
   jotka liittyvät tähän sinun kutsumaan kairos -ajan laatuun.
   Ja tuo otsikkosi puhdistautumisesta kuin myös maininta (kiitos siitä) ystäväsi Skorpionipainotuksella (itelläni stellium)
   sai minut etsimään muitakin tekijöitä,
   joka sitten sopi hyvin? tuohon puhdistautumiseen,
   kuin myös siihen että se nosti yodin kärjeksi Yläsolmun,
   joka on kuitenkin? se yks pointti pimennyksessä?
   Alasolmu Härässä tulee täten yodin kannaksi.
   Miten sitä sitten tulkitsisi?
   Hygiea oli lääkintämestari Asclepiuksen tytär,
   ja tuo Asclepius taasen oli pimennyksen aikaan asteroidien Vesta 0 Rapu ja Achilles 0 Neitsyt sekstiilillä myös yodin kärkenä 0 Vesimiestä.
   Tätä pohdin yleimaailmallisesti uuden H7N9 lintuinfluenssan leviämismahdollisuutena.
   Tarttumistapaa ei tunneta.
   Löytyskö sitten vinkkiä Härän alasolmulta, yodin kannasta,
   maaperästä (kiinteä maa), mullasta, vai ihokosketuksesta, mistä?

   Tietysti vois tulkita myös tuota yodia meidän tarpeesta puhdistautua liiallisesta lääkinnästä,
   lääkebisnes ( bisnes ku bisnes ja Jupiter Kaksoset ?)
   tai että edes havahtuisimme siihen. Kunnolla.
   Vasta oli uutisissa vanhusten lääkinnän tarkistamisesta, ja kun niitä vähennettiin,
   niin selkis, ettei se vanhus ikkään ollut juonut piimää,
   kun se vihdoin sai sen sanottua "lääkehuurujen" poistuttua.
   Sinänsä piimän tyrkyttäminen kalskahti tyhmyydeltäkin hoitajien taholta.
   Tää esimerkkinä siksikin, että Skorpionin (se Yläsolmu, Kuu ja Saturnus) olemukseen kuuluu kiinnittää huomio olennaiseen, karsia liirumlaarumit siitä ympäriltä, ehkä just ne Kaksos-Jupiterin tyrkyttämiset.
   Ettei oltais mainonnan uhreja.
   Että vähän kriittisemmin suhtauduttais julkaisuihin, tutkimuksiin.
   Että mikä se on se totuus, oikeesti.
   Skorpionin oikeesti :)

   Niin ja saihan tuo sitten tietty pohtimaan sitä omaa puhdistautumista,
   kun Yläsolmu osuu retro-Venukselle.
   Hygiea Oinas mielellään käyttäs tulta tuohon tarkoitukseen,
   henkiseenkin puhdistautumiseen.
   Roviolle kaikki vanha.

   Poista
  2. Angry Birds :)

   Poista
 4. Niin, voi tietysti miettiä onko pimennys voimakkaampi mitä lähempänä solmut ovat "Valoja" (kuten pienryhmässäkin otin esille) mutta joka tapauksessa kyseessä on faktisesti pimennys, joka on siis havaittavissa, se tapahtuu/tapahtui; kyse ei ole vain orbista (hyväkysytystä aspektin tarkkuudesta) josta astrologit vääntävät välillä kättä, joka kertoo toimiiko vai eikö toimi jokin aspekti.

  Tietysti selityksiä voi hakea muualtakin ja minusta asteroidit kertovat usein saman asian kuin itse planeetat, antavat lisämaustetta, vivahdetta. Nyt kun kerroit että tuo mainitsemasi Yodi oli taivalla niin muistanhan minä Hygeian ja Jupiterin sijannit mutta myönnän etten tiennyt Chaoksen. Asteroideja on löydetty tuhansia ja niitä käytetään astrologisessa tulkinnassa - jos käytetään - ehkä aktiivisesti kymmenkuntaa. Löytyy toki astrologeja jotka tekevät perustutkimusta asteroideista ja niiden merkityksestä, materiaalihan riittää. ;)

  Otit esille Hygeia, josta johdetaan sana hygienia. Kyllä, voi varmaan vetää noit esittämiäsi johtopäätöksiä mutta esim. Neptunus liittyy viruksiin, lääkkeisiin (ne kemikaalit) joka on nyt Kaloissa (massat) ja big biz (talouselämä) taas kuuluu esim. Kauriiseen josta Pluto ruoppaa tietoisuutemme myös salaisuuksia ja väärinkäytöksiä. Nämähän ovat olleet sekstiilissä keskenään ja muodostaneet Jupiterin kanssa saman Yod-aspektikuvion viime vuoden lopussa.

  Kauriin merkkiin ja planeetoista Saturnukseen, joka oli tässä pimennyksessä aktiivinen, liittyy myös ne vanhemmat ihmiset, vanhuksetkin.

  Kuten huomaat, asioita voi lähestyä monen astrologisen tekijä tia tekniikan kautta ja löytää silti sama teema!

  VastaaPoista
 5. Tuttuja asteroideja nuo kaikki. Aika mielenkiintoista että juuri nuo mainitsemasi asteroidit ovat minunkin kartallani aktiiviset ja jopa samoissa asteissa ja merkeissä mutta päinvastoin kuin täydenkuun aikaan.

  Hygiea on minulla 7. huoneessa 17 Kaksoset ja kaariminuutilleen täysin tarkassa neliössä Kheironiin Kaloissa.

  Chaos sijaitsee taas IC:lläni (jossa on myös SO/MO ja JU/PL-keskipisteet) 14 Oinasta.

  Yläsolmu on minun Neptunuksellani Skorpionissa ja alasolmu Jupiterillani.

  Kirjoitin tuossa aiemmin kommenteissa - luullen että on kyse jonkun nataalikartasta: mieleeni nousee tuosta jonkinlainen kiihkeä tarve luoda selkeyttä, yksinkertaistaa asioita voi herättää suurta vastustusta ja/tai johtaa syvään muutokseen.

  Oikeastaan tuo yksinkertaistamisen ja selkeyttämisen vahva tämän hetkinen tarve on syypää tähän nykyiseen kirjoitustyyliini joka on herättänyt jossain hieman ihmetystä, koska ovat tottuneet subjektiivisempaan ja rönsyilevämpään kirjoitustyyliini.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huom. tarkoitan tuossa solmujen sijainnilla (yhtymä minun nataali-Neptunus, opp nataali-Jupiter) nyt niiden transiittiasemaa, tilannetta täydenkuun aikaan.

   Poista
 6. (Nyt kun vielä oppisi käyttää Vastaa-nappia kommentoidessa. ;D Täysikuulla on usein aika kuutamolla.)

  VastaaPoista