29.5.2013

Jupiterin opetukset

Eilen illalla ”isompi ja pienempi hyväntekijä” eli Jupiter ja Venus yhtyivät  23 Kaksosia ja  Kaksosten merkkiä hallitseva Merkurius on myös niihin yhtymässä muutaman asteen päässä omassa merkissään.  Merkurius (tiedonkäsittely) ja Venus (arvot) ovat usein hyvin lähekkäin toisiaan niiden kiertoradan läheisyyden vuoksi mutta tällainen useamman päivän vaikuttava  ”menage-à-trois” eli kolmen kimppa ei ole ihan jokapäiväistä.

Merkurius ja Venus ovat lisäksi OOB-tilassa (Out-of.-Bounds, ”laiton” sanotaan mm. pesäpallossa) joka tarkoittaa sitä että niiden rata on hetken aikaa Auringon kiertoradan ulkopuolella joka voi tuoda planeetan energioiden ilmenemiseen uraanisen (Uranuksen energian kaltaisen) arvaamattoman ”kierteen”.

Keskustelin tänä aamuna yhden asiakkaani kanssa Jupiterin rajoituksista vapauttavasta  symboliikasta ja kuinka joskus Jupiterin transiittien aikana voi tapahtua hyvin kipeätäkin asioita mutta yleensä ajan myötä tajuamme tai huomaamme että Jupiter toi elämäämme lisää uusia mahdollisuuksia. Jupiterin transiitti usein vapauttaa meidät jostain josta emme olisi vapaaehtoisesti luopuneet avatakseen meidät vielä suuremmalla vapaudelle, totuudelle ja viisaudelle kuin olisimme saavuttaneet pitämällä kiinni jostain tutusta ja turvallisesta.

Jupiteriin liitetään usein astrologiassa ”kaikki hyvä” – karkeasti liioitellen – ja sitä kutsutaan usein puolitosissaan kosmiseksi joulupukiksi. Jupiteriin symboloiman energian toimintamalliin kuuluu isontaa, laajentaa, avartaa, paisuttaa, liioitella ja lisätä. 

Tämä laajennus toteutuu astrologisesti tarkastellen kontaktien laadun (planeetat, aspektit eli miten) kautta tietyillä elämänalueilla (huoneet eli missä) ja tietysti astrologi aina katsoo myös asiakkaansa peruskarttaa ja tässä tapauksessa Jupiterin sijaintia ja sen toimintakykyä ja haasteita voidakseen arvioida miten asiakas sen kokee ja millä elämänalueella.

Yleisesti voi siis tulkita että Jupiterin transiitit tuovat mukanaan uusia mahdollisuuksia ja avartavat mieltämme ja elämäämme, antavat palkkion sille joka sen on ansainnut.  Joku pettyy aina jouluisinkin eikä Jupiterin transiitit aina tuo menestystä vaikka näkyvyyttä ja julkisuutta toisikin; Jupiteriin symboliikkaan liittyy käsitteistä mm. etiikka, oikeus, papisto, yliopistot, markkinointi, elämänkatsomus, ulkomaat. Kaikki mikä laajentaa ja avartaa meitä ja minkä me koemme oikeaksi, kiihkomielisyyskin, kuuluu Jupiterin symboliikan teemoihin.

Viime päivien uutisvirrasta poimin kolme ajankohtaista esimerkkiä Jupiterin transiittien ja kevään pimennyssarjan  näkymisestä. Tarkoitus ei ole pyrkiä väittämään etteikö tämä kolmikko voi tuoda suuria mahdollisuuksia toteuttaa visioitaan vaan joka asialla on aina kääntöpuolensa.  Jupiterin tehtävänä on vapauttaa meidät rajoituksistamme ja avata meille laajemmat mahdollisuudet kasvaa kaikin puolin isommiksi. (Kyllä, Jupiterin transiitit voivat näkyä lihomisenakin!)

Eilinen uutinen Helsingin Sanomien päätoimittajan Mikael Pentikäisen yllätysirtisanominen jota perusteltiin tarkemmin määrittelemättömällä luottamuspulalla konserninjohdon ja päätoimittajan välillä. Eron syistä spekuloidaan mm.  Euroopan parlamentin ex-oikeusasiamies Jacob Söderman (sd) on vaatinut sosiaalisessa mediassa asian tutkimista. Pentikäisen Aurinko (7 Jousimiestä, s. 29.11.1964 Espoo) vastaanotti lauantaina 25.5.2013 Kuunpimennyksen energian joka tapahtui 4 astetta Jousimiehessä– ja pallo eli Aurinko oli vastapuolella…

Mielenkiintoista että tämä Jupiter-Venus-Merkurius-kolmikko on nyt hänen kuun yläsolmulla jonka pitäisi avata uusia mahdollisuuksia uuden tiedon ja arvojen paljastumisen kautta. Pentikäisen syntymäkartalla Jupiter on perääntyvänä (elämänkatsomus voi poiketa ympäristön normeista) ja sille oudolla maaperällä eli 18 astetta Härkää – ja 10.5.2013 oli Auringonpimennys 19 Härkää.

Tänään Helsingin Sanomat paljasti (sopivasti) toisen hätkähdyttävän tiedon (Merkurius) taiteiden (Venus) maailmasta. Suomalaisen yritysikonin Marimekon pitkäaikainen ja arvostettu suunnittelija Kristiina Isola (s. 12.1.1946 Helsinki) jäi kiinni Finnairin lentokoneiden ja penkkien sisustukseen (Marimekko for Finnair-kampanja näyttävästi 15.5.2013 lanseeratun ”Metsänväki” kuosin kopioinnista. Alkuperäisen teoksen oli tehnyt ukrainalainen naivistitaiteilija Maria Primatšenko vuonna 1967 ja Kristiina Isola teki kopion siitä vuonna 2007. 

Isolan Kuu on Härän merkissä (jonka tarkkaa sijaintia en tiedä syntymäkellonajan puuttumisen vuoksi) ja vastaanottanut Härkä-Skorpionin akselilla olleen 25.4 Kuunpimennyksen ja 10.5 Auringonpimennyksen Härässä.

Isolan Jupiter on Vaa’assa yhtymässä Kheironiin (haavoittuminen) ja ne vastaanottavat tältä Jupiter-Venus-Merkuriukselta kolmion, jonka katsotaan olevan tapahtumia ja mahdollisuuksia tarjoava aspekti, joka saa asioita tapahtumaan. Nämä tekijänoikeusteemat ovat olleet Jupiterin kulkiessa n. vuoden Kaksosissa (kommunikaatio, tieto, tiedotusvälineet, kuljetusvälineet) esillä mediassa.

Kolmas mielestäni tähän teemaan - ja viimeisimpään kuunpimennykseeen lauantaina 25.5.2013 Jousimies-Kaksoset-akselilla -  liittyvä tapahtuma on paavi Fransiskuksen  (s. 17.12.1936 Buenos Aires, Argentiina klo 21) 22.5.2013 pitämä messu jonka mukaan ateistitkin ovat hyviä ihmisiä, jos he tekevät hyvää.

http://religion.blogs.cnn.com/2013/05/23/heaven-for-atheists-pope-sparks-debate/

Fransiskuksen Uranus, tuo yllätysten planeetta, on hänelle 5 Härkää aktivoitui 25.4.2013 Kuunpimennyksessä (Aurinko oli yhtymässä hänen Uranukseensa). Paavin Merkurius on 11 Kaurista ja Pluto (transformaatio) on yhtymässä siihen ja Uranus (vallankumous) tekee haasteellista neliötä 11 Oinasta. Paavin Jupiter (viisaus) on 3 Kaurista ja siten kolmiossa hänen Uranukseen (uudistaminen) ja luovassa kvintiilissä hänen Saturnukseen (rakenteet).  Paavin Aurinko on 25 Jousimiestä ja tuo Jupiter-Venus-Merkurius-kolmikko seilaa juuri vastapäätä Paavin Aurinkoa eli muodostavat siihen opposition.  Voit kurkistaa paavin karttaa täältäPS: Tämä kolmikko on nyt samassa asteessa kuin Venus oli lopettaessaan perääntymisen toukokuun puolivälissä 2012. Nouseeko kenenkään mieleen mitä teemoja mahdollisesti nyt on noussut uudestaan tietoisuuteemme?

2 kommenttia:

  1. Ettei ois Jupiterin transiitti,
    kun tuo fonttikoko näkkyy lihoneen...:)

    VastaaPoista