25.5.2013

Hyppy pimeäänAstrologiassa auringon- ja kuunpimennysten ajatellaan tuovan esille ja paljastavan asioita kollektiivisesti jolla on tietysti vaikutusta jokaiseen yhteisön jäseneen – kukaan meistä ei ole saari, irrallaan muista. Pimennysten voi ajatella mahdollistavan meissä jonkinlaisen evoluutiomaisen hypyn, mahdollisuuden tiedostaa asioita ja kasvaa, kehittyä tai eheytyä. Pimennykset usein tuovat elämäämme jonkin kriisin, mutta kannattaa muistaa että kiinalaisten merkkikirjoituksessa kriisiä tarkoittava merkkipari muodostuu merkeistä "vaara” ja "mahdollisuus”.


Pimennysten tulkinnan pääsäännöt: mikäli Aurinko ja Kuu muodostavat kontaktin, aspektin, johonkin henkilön tai valtion syntymäkartan planeettaan tai askeliin (AC-DC, MC-IC) voi olettaa sen näkyvän voimakkaasti myös kyseisen ihminen (tai valtion) elämässä.  Vaikutukset tuntuvat voimakkaasti myös mikäli pimennys aktivoi progressiivisen kartan tai esim. auringonpaluukartan askendentin tai MC:n (uran, julkisen näkyvyyden ja statuksen symbolisen pisteen) kartalla. Perussääntönä on mahdollisemman tarkka pääaspekti  (yhtymä, oppositio, neliö, kolmio, sekstiili)– erityisesti yhtymä! – ja huone tai huoneet (elämänalueet) vastaanottavat muutospaineet ja vaativat huomiotamme. Kuunpimennyksissä Auringon paikka korostaa voimakkainta vaikutusta ja Kuun sijainti kertoo mikä on muutosprosessin alaisena.

Pimennysten vaikutusajasta on erilaisia teorioita mutta kysehän on prosessin alkamisesta, joten pimennysten tietoisuutemme käsiteltäväksi tuomia teemoja käsittelemme ainakin seuraavaan pimennyssarjaan saakka. Sen jälkeen ne ovat osa elämäämme ja kokemuksiamme ja vaikuttavat siten tulevaisuuteemme, miten asioihin ja elämäämme suhtaudumme. Voidaksemme rikastuttaa kokemusmaailmaamme pimennysten tuomalla uudella tiedolla ja toivottavasti muuttaa se tieto viisaudeksi kannattaa meidän tietoisesti pohtia mitä maailmankaikkeus oikein haluaa minun, meidän kaikkein tajuavan, vaikka ymmärryksemme on tietysti inhimillisen rajallinen.

Lauantaiaamuna oli tämän kevään pimennyssarjan viimeinen pimennys, Kuunpimennys 4 asteessa Jousimiestä.   Kuunpimennykset tapahtuvat aina täydenkuun aikaan ja nyt kuukin on kiertoradallaan lähimpänä maata, ilmiö jota kutsutaan Superkuuksi kuun näkyessä tavallista isompana taivaalla. Kuu, aurinko ja maa ovat myös linjassa keskenään, ilmiö josta käytetään sanaa syzygy. Ilmeisesti tuo kuun läheisyys ja "valojen" ja maan paralleelilinjaus voimistaa seismisiä ilmiöitä (maankuoren siirtymät, tulivuoren purkaukset) ja vuorovesien nousujen ja laskujen äärimmäisyyksiä.

Yleensä pimennykset tulevat kahden pareissa, ensin Auringonpimennys ja sitten Kuunpimennys mutta nyt saimme hieman erilaisen pimennyssarjan: ensin tuli Kuunpimennys, sitten Auringonpimennys ja sitten vielä kolmas pimennys, Kuunpimennys joka on vielä eri merkissä kuin kuunsolmut (kuun ja auringon ratojen leikkauspisteet) joiden läheisyydessä pimennykset ovat mahdollisia noiden ”taivaan valojen” ollessa linjassa maapallomme kiertoradan kanssa. Kuunsolmut ovat noin 1,5 vuotta yhdessä eläinradan merkissä ja niiden kulkusuunta on päinvastainen eläinradan kiertoon nähden. Elämme nyt ajanjaksoa jossa kuun yläsolmu on Skorpionissa ja alasolmu Härässä. Nyt tapahtuneet pimennykset ovat tapahtuneet Auringon ollessa yhtymässä alasolmuun, menneisyyden ja irtipäästämisen teemojen kanssa.


Tämä viimeinen tämän kevään pimennyksistä – syksyllä alkaa taas vuoden toinen pimennysjakso – tapahtuukin Auringon ollessa edellisessä merkissä Kaksosissa ja Kuun sijaitessa seuraavassa merkissä Jousimiehessä.  Marraskuun 2012 kuunpimennys (28.11.2012) jossa Aurinko oli tietysti Jousimiehessä ja Kuu Kaksosissa jossa perääntyvä Jupiter (laajentuminen) oli yhtymässä Kuuhun oli siis jollain tavoin tämän saman teeman muunnelmaa.

Kirjoittelin viime marraskuussa  Yahoogroupsin astrologisella keskustelulistalla Linnunradalla  tuon pimennyksen osuneen Suomen valtion Jupiterille (markkinointi, julkaisutoiminta, etiikka liittyvät Jupiterin symboliikaan)  ja  ulkomailta myöten keskusteltiin mm. m  Chisun laittoman CD:n nettilatauksesta nousseesta kohusta jossa 9-vuotiasta tyttöä syytettiin nettipiratismista ja herttuatar Catherinen  australialaisen radioaseman  (marraskuun pimennys näkyi Australiassa) tekemästä pilasoittosta joka johti sairaanhoitajattaren itsemurhaan. 

Viime marraskuun pimennyksen aikaan opin mm. termit astroturffaus ja viherpesu , muka-ympäristöystävällistä mielikuvamarkkinointia.
Termi “astroturfing” tarkoittaa tilannetta, jossa esimerkiksi mainostaja tai poliittinen ryhmä luo keksittyjä verkkohenkilöllisyyksiä voimistaakseen viestiään tai maksaa todellisille ihmisille positiivisesta sosiaalisen median näkyvyydestä. Ilmiö on nopeassa kasvussa.

Kirjoitin tuosta aiemmasta marraskuun 2012 pimennyksestä  Linnunradalla mm.

 ’Jos nyt tässä  _kuitenkin_ on mahdollisuus tulla tietoiseksi menneisyyden raskasta taakoista ja osataan hyödyntää ”been there, done that, seen that”-teemaa jotenkin rakentavalla ja hoivaamalla tavalla. Karmallisista yhteyksistä  tietoiseksi tulemista ja uutta syntymää, tunteista puhdistautumista, nimenomaan negatiivisesta painolastista tietoiseksi tulemisesta.’

Tässä ihanteellisessa ja kantaa ottavassa Jousimiehessä tapahtuva  Kuunpimennys on neliössä ylimaalliseen Neptunukseen Kaloissa joka nostaa meidät toisiin sfääreihin mutta on myös usein hämmenyksen ja hyväuskoisuuden, harhojenkin lähde.  Neptunukseen liittyy myös myötätunto (engl. compassion, con-passion, myötäkärsiminen)  ja Kalojen merkeissä uhrautuminen ja uhriutumisen teema, kärsimyksen kautta oppiminen korostuu. Jousimiehen symbolissa yhdistyy eläimen ja ihmisen hahmot ja sen sanoma on mm. tulla tietoiseksi vieteistä ja vaistoista, alkukantaisesta ”liskoaivoistamme” ja primitiivireaktioistamme jotta voisimme hallita niitä tietoisemmin.


Olen aiemmissa tämän pimennyssarjan kuvauksissa käsitellyt  näitä teemoja  (Puhdistavaa Pimennyspäivää ja Pimeän parempi puoli) ja mielestäni kannattaa mielessään käsitellä pimennyksiä saman teeman variaatoina, muunnelmina jotta niiden sanoma jotenkin avautuisi. 

Tämän päivän uutisista huomioni on kiinnittynyt esim. koulumaailman ongelmiin (oppilaat solvaavat opettajia ja ovat saaneet sakkoja kunnianloukkauksista – Jupiter liittyy opettamiseen ja etiikkaan) sekä tietysti Tukholman nuorisomellakoihin etnisten vähemmistöjen ja maahanmuuttajien kansoittamissa lähiöissä ja muihin väkivaltaisiin aatteellista pohjaa oleviin rikoksiin. Asteroidi Pallas Athene, strategisti, on näissä pimennyksissä ollut myös aktiivisesti mukana ja sen symboliikkaan kuuluu mm. pöllö, viisauden ja opettamisen symboli  ja keihäs.Mielestäni tämän kuunpimennyksen Kuun asteen  Saabinen symboli  Yksinäinen vanha pöllö suuren puun oksal­la” ja Auringon ”Vallankumouksellinen lehti” kertoo minusta omalta osaltaan siitä että meidän täytyy kuunnella sisäistä viisauttamme, arvioida tietoa itsenäisesti ja rauhallisesti mahdollisimman monesta näkökulmasta – pöllön pää kääntyy 360 astetta! – eikä sortua populistiseen riehuntaan ja kaaosmaiseen lietsontaan. Kuun solmujen Saabiset symbolit kertovat valtataistelusta Taistelu "miekkojen" ja "soih­tujen" välillä (Kuun alasolmu) jossa pimennykset ovat tapahtuneet – ja Kuun yläsolmun ”Nainen on samalla lapsensa isä”  kertoo mielestäni siitä että jokainen meistä voi tavallaan synnyttää, luoda itse itsensä kuin käärme luo nahkansa tietoiseksi tulemisen prosessin kautta. 

Neptunuksen Saabinen symboli ”Upseerit paraatissa” (Officers in dress parade) tuo mieleeni Maukka Perusjätkän punk-laulun ”Vaatteet on mun aatteet” eli ehkä tulemme näkemään selkeämmin kuka liputtaa minkäkin puolesta jos vain katsomme tarkasti. 

Pimennykset eivät ole irrallisia tapahtumia vaan ne tapahtuvat ajassamme, jossa vaikuttaa vuonna 2010 alkaneen kardinaali t-ristin ja pitkäkestoisen Uranus-Pluto-neliön haasteet. Hypätään yhdessä yksi askelma eteenpäin mutta hallitusti & valaistuneena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti