19.4.2014

Uuden maailman syntyä todistamassa?


Huhtikuu 2014 on astrologisesti katsottuna erityisen voimakasta aikaa ja jokainen aikamme uutisia seuraava on varmasti samaa mieltä ilman aavistustakaan siitä mitä mieltä astrologit mahdollisesti aikamme ilmiöiden taustalla olevista voimista astrologisesta viitekehyksestä katsottuna. Elämme nyt ison kardinaaliristin aikaa ja samalla myös auringon- ja kuunpimennysten ajanjaksoa. Keskitys tässä bloggauksessani tuon ison ristin merkitykseen kollektiivisesti.

Maailma on myllerryksen vallassa. Ja myllerrys jatkuu. Pitkään. Oikeastaan se myllerrys, muutos ja uuden suunnan hakeminen, tulevaisuutemme ratkaisevat päätökset tullaan tekemään huomattavasti pidemmällä aikajaksolla kuin kevät 2014 mutta voi olla että joskus tulevaisuudessa 2010-lukuun viitataan murroskautena josta kehityksen ja tulevaisuuden suunta muuttui.
En siis usko että kaikki muuttuu hetkessä paremmaksi ja näemme kollektiivina ”Valon” joka johtaa meidät pois kaikesta ikävän inhimillisestä erehtyväisyydestä ja yhtenä rintamana käsi kädessä kuljemme kohti uutta auringonnousua kun kevät 2014 muuttuu kesäksi tai edes vuodeksi 2015.

En sano tätä sillä etten haluisi uskoa siihen että sellainen voisi olla mahdollista;  tuollaiset prosessit vievät yleenså aikaa ja myönnän etten oikein jaksa uskoa katsoessani ympärille että ihmiskuntana muutumme hetkessä, tämän sukupolven aikana- ainakaan ihmisinä. On kehitysvaihtoehtoina toki muitakin mahdollisia vaihtoehtoja joidenkin mielestä: kyborgit, kehollisuudesta luopumista ja yhdistymistä tietoverkkoihin ajavat transhumanistien visiot ja 5 D-värähtelytasolle takaisin valo-olennoiksi kaipaavat New Age-väen näkemykset DNA-muutoksineen. Mutta uskon että jotain on muuttumassa ja haluan uskoa sen olevan jotain parempaa!

Neorenesanssi on jo ovella?


Euroopan keskiaika, tuo ’pimeäksi ajaksi’ kutsuttu ajanjakso kesti vuosisatoja ja vasta sen jälkeen länsimaissa koettiin renessanssi, joka sanana tarkoittaa ’uudelleensyntymää’. Renessanssin aikaan  Eurooppa löysi taas kulttuurin juuret, antiikin Kreikan ja Rooman perinnön; Euroopassa koettiin tieteen ja taiteen kukoistuskausi jonka mahdollisesti ihmisen ajattelun muuttuminen ja vapautuminen auktoriteettien sokeasta seuraamisesta.

Kansakunnat tuottivat monia renessanssineroja, monipuolisia lahjakkuuksia, jotka muokkasivat kulttuuriamme ja jättivät meille perinnöksi erilaisen tavan nähdä ja kokea sekä näkemyksen siitä mihin ihminen voi pystyä ja yltää. Oman aikansa ihmiset, rahvas, tavallinen kansa, tuskin oli monestakaan tietoinen ja menestys, suitsutus ja ylitys tuli monille vasta oden teolla heidän kuolemansa jälkeen.

En ole juurikaan lukenut tästä kardinaalirististä kirjoitettuja astrologisia nettijulkaisuja mutta tänään sattumoisin jossain sivulauseessa joku mainitsi että tämä nyt taivaalla vaikuttava iso risti jossa on osallisena Pluto, Uranus, Jupiter ja Mars on tapahtunut 1400-luvulla viimeksi ja kas, sehän oli renessanssin kulta-aikaa!

(En tarkistanut tietoa joten tarjoilen sen tässä teille ja odottelen sitten joltain asiaan paremmin perehtyneeltä mahdollisia tarkennuksia. Efemerideistähän tuo selviää, mutta minulle riittää tässä vaiheessa nyt omien ajatukseni tänne kirjaaminen.)

”Nyt on toisin! Nyt ihmiskunta on valmis muuttumaan ja ylösnousemaan korkeampaan tietoisuuteen!”, kuulen usein sanottavan. Kyllä se minulle kelpaa, en minä sillä… Voin olla väärässä kun ajattelen että ’valaistuminen’ tapahtuu usein oman raadollisuutensa, vajautensa, keskeneräisyytensä, inhimmillisen luontonsa tunnistamisena, minkä on usein kivulias prosessi ja vaatii nöyrtymistä, vertailusta luopumista ja armon ja suuremman ymmärryksen vastaanottamista, erillisyydestä irtipäästämistä.

Matka ”sielun synkästä yöstä” valoon ja valaistumiseen on käsittääkseni usein olla tuskainen. Tai voihan se olla helppo – tuskinpa on ’oikeata tapaa’, mutta en väitäkään tietäväni näitä asioita, kunhan kirjaan ajatuksiani – mutta muutos vaatii minusta aina myös sen tajuamista mitä pitää muuttua, mitä voisi tehdä toisin ja vastuun ottamista tästä hetkestä, itsestä, omista teoista ja yhteisöstä ja sitä kautta luoda toisenlaista tulevaisuutta.

On helppoa olla seesteinen jos asiat ovat hyvin, ei koe aineellista kurjuutta, tuskaa, kärsimystä, väkivaltaa tai välitöntä uhkaa itselle tai läheisille. Harvat meistä kykenevät siihen tuollaisessa tilanteessa…suurin osa maailman ihmisistä kamppailee konkreettisesti päivittäinen, 24/7, pitääkseen itsensä ja läheisensä hengissä ilman kunnollista infrastruktuuria, sosiaaliapua. Voisimme kai kutsua maailman enemmistöä ’syrjäytyneiksi’. Mitä mahdollisella uudella ajanjaksolla on heille, maailman enemmistölle, tarjottavana? Uuteen aikaan kutsutaan kaikki ja jos osa juhlavieraista ei olekaan tyytyväisiä tarjoiluun, niin odotettavissa on ongelmia…

Maapallomme kriisit koskettavat ja tulevat koskettamaan meitä kaikkia yhä enenevässä määrin. Olen pyrkinyt aiemmilla bloggauksillani kartoittamaan mieleeni nousseita mahdollisia suuren muutoksen aaltoja jotka tulevat pyyhkimään meidän ylitsemme tulevina aikoina.

Retrospektiivistä katsausta & visioita


Olen käsitellyt Pluton ja Uranuksen pitkäaikaisen neliön – joka on tämän 18.-24. huhtikuuta tarkkana vaikuttavan kardinaaliristin ydin – vaikutuksia useissa bloggauksissani viimeisen vuoden aikana. Muistutan vielä että kardinaalimerkit (Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris) aloittavat toimintaa ja Uranuksen ja Pluton neliö on voimissaan vielä vuoteen 2015 asti!

En ole ehtinyt päivittämään blogiani erinäisten velvoitteiden vuoksi ja blogini yksivuotissyntymäpäivätkin menivät töitä tehdessä. Käytän nyt tilaisuuden retrospektiiviseen katsaukseen mitä onkaan tullut jo blogattua joka liittyy tähän nyt taivaalla tarkentuvaan isoon kardinaaliristiin.


22.4.2014 klo 18:00 Helsinki, Suomi
Huonejärjestelmä Aries Point
Klikkaa kuvaa isommaksi!


1960-luvun Uranus-Pluto-yhtymän, tämän uuden syklin, aloituspisteestä, ja sen mahdollisesti nyt omassa ajassamme näkyviin tulleista teemoista (työn muuttuminen, ulkonäköpaineet, mukautumisen ja/tai muuttumisen tarve)  kirjoitin kieltämättä hyvin vähän kiinnostusta herättäneen otsikon alla eli Työn e(ste)tiikka ja brändätty minuus. Älkäätte säikähtäkö otsikointia! Ei se ihan niin raskasta luettavaa ole kuin voisitte ehkä kuvitella.

Työn muutoksia ja olemassaolemme rajoja ja rakenteita olen myös pohtinut Saturnista seksiä bloggauksessani.

Kun luette uutisotsikoita niin ehkä vuosi sitten kirjoittamani Vallan, maan ja työn uusjako? avautuu paremmin ja jos teitä tosiaan kiinnostaa mitä kardinaaliristi tuo tullessaan, niin ehkä tässä on yksi tärkeä teema jota kannattaa pohtia ja miettiä miten itse toimin ”pienoiskosmoksena” näiden teemojen kanssa.

Suosituin aihetta käsittelevä bloggaukseni on ollut  Pluto-Uranus=Pakottava Muutos jossa pyrin taustoittaman myös 1930-luvulla vaikuttaneesta edellisestä sulkeutuvasta neliöstä ja miten se vaikutti maailmaan.

Mars toimii usein tapahtumien ajoittajana, toiminnan laukaisija, ja sen tämän hetkisestä sanomaa sen perääntyessä Vaa’an merkissä ja osana tätä kardinaaliristiä, sen yhtenä sakarana, olen kartoittanut maaliskuun alun bloggauksessani Oi Mars, mitä onkaan tullut tehtyä

Jupiterin teemoja olen käsittelyt sen aiemmin ollessa Kaksoisissa kahteenkin otteeseen (Jupiterin opetukset  ja Jupiterin opetukset osa 2).


Keskustelin tänä aamuna yhden asiakkaani kanssa Jupiterin rajoituksista vapauttavasta symboliikasta ja kuinka joskus Jupiterin transiittien aikana voi tapahtua hyvin kipeätäkin asioita mutta yleensä ajan myötä tajuamme tai huomaamme että Jupiter toi elämäämme lisää uusia mahdollisuuksia. Jupiterin transiitti usein vapauttaa meidät jostain josta emme olisi vapaaehtoisesti luopuneet avatakseen meidät vielä suuremmalla vapaudelle, totuudelle ja viisaudelle kuin olisimme saavuttaneet pitämällä kiinni jostain tutusta ja turvallisesta.

Jupiteriin liitetään usein astrologiassa ”kaikki hyvä” – karkeasti liioitellen – ja sitä kutsutaan usein puolitosissaan kosmiseksi joulupukiksi. Jupiteriin symboloiman energian toimintamalliin kuuluu isontaa, laajentaa, avartaa, paisuttaa, liioitella ja lisätä. 

Tämä laajennus toteutuu astrologisesti tarkastellen kontaktien laadun (planeetat, aspektit eli miten) kautta tietyillä elämänalueilla (huoneet eli missä) ja tietysti astrologi aina katsoo myös asiakkaansa peruskarttaa ja tässä tapauksessa Jupiterin sijaintia ja sen toimintakykyä ja haasteita voidakseen arvioida miten asiakas sen kokee ja millä elämänalueella.


Yleisesti voi siis tulkita että Jupiterin transiitit tuovat mukanaan uusia mahdollisuuksia ja avartavat mieltämme ja elämäämme, antavat palkkion sille joka sen on ansainnut.  Joku pettyy aina jouluisinkin eikä Jupiterin transiitit aina tuo menestystä vaikka näkyvyyttä ja julkisuutta toisikin; Jupiteriin symboliikkaan liittyy käsitteistä mm. etiikka, oikeus, papisto, yliopistot, markkinointi, elämänkatsomus, ulkomaat. Kaikki mikä laajentaa ja avartaa meitä ja minkä me koemme oikeaksi, kiihkomielisyyskin, kuuluu Jupiterin symboliikan teemoihin.’

                                                    (ote: Jupiterin opetukset)

Nuo ovat ainekset – Uranuksen ja Pluton neliö Oinaassa ja Kauriissa, jonka aktivoi Mars Vaa’assa ja Jupiter Ravun merkeissä - joista tämän kevään astrologiset kuviot ovat tehty. Jokainen voi katsoa omalta kartaltaan mitkä elämänalueet (huoneet) aktivoituvat planeettojen symboloiminen muutosvoimien paineessa. Älkää ajatelko tätä aikaa kaaoksen ja epäjärjestyksen aikakautena vaan uuden ajattelun, uuden lähestymistavan, uuden voimaantumisen ja  uuden alun aikana!

Kiitän blogini lukijoita - satunnaisia ja vakituisia lukijoita - menneestä vuodesta ja kannustuksesta!

2 kommenttia:

 1. Vierailen nyt ensimmäistä kertaa blogissasi - tuon jättiristin tulkintoja hakiessani. Olen vallan vaikuttunut siitä, millainen työkalu astrologia käsissäsi on, sekä tavastasi kehitellä ajatuksia, avata näkymiä.

  Vaikka olen vuosikymmenet ollut kiinnostunut astrologiasta, en koskaan ole siihen varsinaisesti perehtynyt. Tahtoisinkin kysyä sinulta neuvoa yllä olevaan kirjoitukseesi liittyen.

  Kirjoitat: "Jokainen voi katsoa omalta kartaltaan mitkä elämänalueet (huoneet) aktivoituvat planeettojen symboloiminen muutosvoimien paineessa." Voisitko kertoa, miten tässä onnistun? Nataalikarttani ja sen pari tulkintaa minulla on, mutta silti olen sormi suussa tämän kehoituksen edessä.

  Kiitokset jo etukäteen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos oikein mieltä lämmittävästä palautteestasi. Kirjoitin uuden bloggauksen kysymykseni innoittamana. Kuutarhan sivujen astrologisten huoneiden merkitys sivu voi auttaa sinua tee-se-itse-tulkinnan teossa. Vapun päivän bloggaukseni antaa yleisiä ohjeita.

  Kevään valoa & iloa!

  VastaaPoista