3.5.2013

Pimeän parempi puoliLyhyt esipuhe: piti kirjoittaa yksityiskohtaisempi bloggaus tulevasta Auringonpimennyksestä mutta näin sitten kävi eli Soile goes Saabiset  Symbolit. Jatkanen aihetta lähipäivinä uudessa bloggauksessa toisesta näkökulmasta.


Tämän vuoden pimennysjakso on käynnistynyt Kuunpimennyksellä ja ensi viikon perjantaina 10.5 tapahtuu tämän vuoden ensimmäinen Auringonpimennys Auringon ja Kuun muodostaessa uudenkuun 19 astetta Härkää yhtyen samalla Kuun alasolmuun.  Härän konkreettisuutta ja vakautta arvostavassa merkissä on myös Merkurius (kommunikaatio,  kaupankäynti) ja Mars (toiminta, halut, aggressiot). Venus (kauneus, arvot, naiset) ehtii juuri siirtymään viestintää korostavaan Kaksosten merkkiin.

Auringon- ja Kuunpimennykset vaikuttavat meihin kaikkiin kollektiivisesti yhteisömme kautta ja niille henkilöille joilla on planeettoja Härän tai Skorpionin merkeissä – esimerkiksi syntyneet 5.-15. toukokuuta tai marraskuuta syntyneillä löytyy Aurinko - tämä pimennys voi tuntua hyvinkin voimallisesti.

Elämä on jatkumoa ja tämäkin pimennys kantaa mukanaan edellisen Kuunpimennyksen teemoja. Uusikuu  nostaa meissä aina tarvetta käynnistää oinasmaisen minäkeskeisesti prosesseja mutta mielestäni tämä nurinkurisessa järjestyksessä tapahtunut pimennysjakso  konservatiivisessa ja harkitsevassa Härässä saa minut miettimään millaisesta aloituksesta onkaan nyt kyse. (Nurinkurisella järjestyksellä tarkoitan että ensin oli Kuunpimennys ja sitten vasta Auringonpimennys.)

Tämän pimennyksen kartan planeettojen sijaintia karttaympyrässä kutsutaan Veturi-kartaksi ja tätä veturia vetää perääntyvä Saturnus sijaten 7 Skorpionia, sisäänpäin kääntyneessä merkissä jossa paneudutaan asioihin ja halutaan etsiä syvempiä merkityksiä, paljastaa salaisuudet.

Millaista eteenpäinmenoa, aloitusta ja mihin suuntaan?
Auringon ja Kuun pimennysasteen Saabinen symboli, astrologisen mandalan asteluku on Pilvet lipuvat pitkin taivasta.  Sen selitykseksi tarjotaan pysähtymistä nauttimaan ohikiitävistä hetkistä, mutta varautumista viimeistelemään asioita sekä painotetaan tasapainon löytymistä kriisitilanteissa keskittymällä olennaiseen, turhien huolien ja jopa maallisen yläpuolelle. Mikä on olennaista, mikä on tärkeää, meiltä kysytään. Kaikki on ohikiitävää, vain muutos on pysyvää.

Saturnuksen Saabinen symboli Kuunsilta järvellä kuvastaa minusta hiljentymisen tarvetta jotta voimme kuulostella itseämme, puhdistautua hiljaisuuden hetkinä – kuunvalohan voi nähdä heijastuvan järvenpinnassa vain öisin, pimeän aikaan. 

Englanninkielisessä versiossa puhutaan korkealla vuorella olevasta järvestä ( ”A high mountain lake is bathed in the full moonlight”) ja siitä hahmottuu minusta paremmin kuinka tunteemme (vesi) puhdistuvat päästessämme kosketuksiin itsemme kanssa ja tullessamme tietoiseksi (kuunvalon heijastus) itsestämme – ja ehkä  jostain itseämme suuremmasta. Kurkistus omaan sisimpäämme, sieluumme?


Suomessa tämän Auringonpimennyksen MC:ksi  tulee 20 astetta Jousimiestä jonka Saabinen symboli kertoo  lapsesta ja koirasta lainatut silmälasit päässään.  MC:n avainsanoja ovat ura, julkisuus, status quo ja tietoiset valinnat. Mundaanissa astrologiassa MC symboloi valtion julkisuuskuvaa ja hallitusta. Leikkiikö joku viisaampaa kuin onkaan? Toisaalta, tuleeko meidän oppia jotain lapsilta, lapsenmielisiltä, eläimiltä? Ettei kaikkea kannata ottaa turhan vakavasti, että meistä pidetään huolta?

Tämä viesti saa minusta vahvistusta IC:n (koti, elämän perusta, elämän alku ja loppu)  Saabisen symbolin selityksestä  Kahvila, jossa meidän silmiemme eteen maalaillaan kuva valinnan mahdollisuuksista. Laajaa valikoimaan katsoessa voi meihin iskeä ahneus, joka on minusta hyvin saturninen asia; me haluamme lisää, varmuuden vuoksi  hamstraamme ja otamme enemmän kuin tarvitsemme – vain koska voimme. Mieleeni tulee myös eettisten valintojen tärkeys kaikilla tasoilla, myös kulutusvalinnoissa. Talouselämä tuottaa sitä millä on kysyntää  ja jokainen voi äänestää valinnoillaan. Mieleeni tulee mm. Bangladeshissa 24.4 romahtanut tehdaskompleksi jossa sai surmansa yli 1100 ihmistä – ahneuden  ja välinpitämättömyyden vuoksi.

YLE 30.4.2013 Euroopan unioni on vaatinut Bangladeshia varmistamaan välittömästi, että sen tekstiilitehtaiden turvallisuutta kohennetaan. EU:n on Bangladeshin suurin kauppakumppani. Monet eurooppalaiset kauppaketjut ompeluttavat tuotteensa Bangladeshissa.

Uranus-Pluto neliön taas tarkentuessa 20.5.2013 kolmannen kerran (ja ollaan vasta puolivälissä niiden kantikasta tanssia) kannattaa muistuttaa itseään että aika vähän tarvitaan loppujen lopuksi onnelliseen elämään mutta se tahtoo meiltä länsimaissa unohtua työelämän, saavutusten ja omaisuuden ja elannon hankkimisen pyörteissä.  Pimeässä, hiljaisina hetkinä, voi joskus nähdä paremmin kuin valoisalla. Pikku Prinssi on tainnut sanoa ”Vain sydämellä näkee hyvin.”


Ehkä tämä pimennys voisi toimia kollektiivisesti ja yksilötasolla uutena alkuna jossa  meiltä kysytään mitä me oikeastaan murehdimme, mistä meidän pitäisi olla kiitollisia ja mikä auttaa meitä yksilöinä ja yhteisönä jaksamaan muutospaineissa. Mikä on elämämme perusta,  arvot, jolle haluamme rakentaa? Back to basics, ehdotan. Perusasiat kunniaan.  Ihan konkreettisesti. Mitä sinä näet?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti