10.11.2013

Myrskyn jälkeen
Juuri ennen 3.11.2013 11 astetta Skorpionissa tapahtunutta Auringonpimennystä koimme Uranuksen ja Pluton pitkäaikaisen (2012-2015) neliön tarkentuvan jälleen kerran (1.11). ja koska kyseessä on nyt neljäs kuudesta seitsemästä tarkasta neliöstä tällä kierrolla voimme ajatella että nyt alkaa paljastua ne asiat joita meidän tulisi perustavanlaatuisesti yrittää kollektiivina ja yksilöinä muuttaa. (Bloggauksen lopussa löydät Uranuksen ja Pluton neliöiden tarkat päivämäärät.)

Eilen lauantaina oli tuon uudenkuun aikaan tapahtuneen pimennyksen jälkeinen kasvava puolikuu. Kasvavaa puolikuuta (ensimmäistä neljännestä), joka voisi kutsua toiminnan kasvukriisiksi; heräämisestä siihen että jotain mikä on syntynyt uudenkuun aikaan tulee nyt testausvaiheeseen. Toimintamalleja (tai ideatasolla ideoita) joudutaan miettimään ja todellisuus voi haastaa meidät kyseenalaistamaan niitä. Astrologi Dane Rudhyar kutsui tätä kuunvaihetta myös "taimen koulimiseksi".

Samaan aikaan kommunikaation ja liikenteen, liikkumisen planeetta, jumalten sanansaattajaksi kutsuttu Merkurius lopettelee perääntymistään aloittaen etenemisen intensiivisessä elämän ja kuoleman merkissä Skorpionissa tänään hieman ennen keskiyötä Suomen aikaan. Uudelleen arvioinnin ajan tiedonkeruun aika alkaa olla ohi ja nyt meidän pitäisi vähitellen kyetä hahmottamaan mitä olemme oppineet tuosta kolmen viikon ajanjaksosta jonka perääntyminen kesti.

Myös elämänkatsomukseemme ja syvempään viisauteen liittyvä planeetta Jupiter aloitti muutama päivä sitten (7.11) oman perääntymisensä perusturvallisuuden ja elämän luomisen ja hoivaamisen merkissä Ravussa. Jupiterin opetuksista olen kirjoittanut kahdessa kirjoituksessani.

Transsendentaalisen Neptunuksen, tuon myötätunnon, uhrautumisen ja henkisyyden planeetta lopettelee perääntymistään eläinradan viimeisessä, kollektiivisessa merkissä, suurta ymmärrystä elämän mysteereistä etsivässä Kaloissa ja jatkaa taas matkaansa muutaman päivän (13.11) kuluttua. Neptunus liittyy astrologiassa mm. myrskyihin, öljyyn, kemikaaleihin, kaasuihin, huumaaviin aineisiin, riippuvuuksiin ja lääketeollisuuteen.

Eilen nuo kaikki kolme Veden merkeissä olevaa planeettaa olivat pysähtyneinä ja sen astrologiassa katsotaan korostavan planeettojen symboliikan voimaa.

Näkisin tuon mm.  Filippiineihin iskeneen tuhoisan taifuunin joka on ilmeisesti vaatinut jo ainakin 10 000 ihmisen hengen Filippiineillä  ja joka on ilmeisesti meteorologisten mittausten historian voimakkain manteereeseen iskenyt hirmumyrsky olevan osa tuota Uranus-Pluton neliön ja tämän nyt  Härkä-Skorpioni-akselilla tapahtuneiden Auringon- ja Kuunpimennysten mukaisia tapahtumia.

Emme voi mitään kaikille luonnonkatastrofeille mutta joudumme varmasti kollektiivina entistä enemmän pohtimaan myös ihmiskunnan, teollisuuden ja maankäytön ja luonnonvarojen hyödyntämisen roolia luonnonkatastrofien synnyssä sekä elämän ja kuoleman peruskysymyksiä, ihmisyyttämme, yhteiskuntamme rakenteita ja elämän kiertokulkua.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Lisätty klo 20:42)

PS: Kirsti Melton englanninkielisessä Lunations-blogissa käsiteltiin lokakuun uudenkuun yhteydessä Typhonin esiintymistä tulvien ja myrskyjen yhteydessä.
The New Moon on October 5 was conjoining Typhon, the namesake of the Greek mythological monster, whose name is considered to be a possible etymology for the word describing a tropical cyclone, typhoon. Since the Libra New Moon we have been reading about typhoons, cyclones and earthquakes emerging in different parts of the world. Even in Finland a giant white tornado, though not a natural phenomenon, but caused by an airplane, was seen in the sky and causing wonder. The shape of a spiral is characteristic for Typhon. ....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
Uranuksen ja Pluton neliöt 2012-2015

- 24.6.2012, 19.9.2012, 20.5.2013
- 1.11.2013
                  - 21.4.2014, 15.12.2014, 17.3.2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti