18.10.2013

Uudelleen orientoitumisen aikaaIhminen on aina mitannut ajankulumista, mutta vuodenkierron alkamis- ja loppumisajankohdat ovat vaihdelleet eri aikakausina ja eri kulttuureissa. Astrologisen vuoden katsotaan alkavan kevätpäiväntasauksesta jolloin Aurinko tulee 0 astetta Oinaaseen. Aurinko tuli 0 astetta Vaakaan nelisen viikkoa (22.9 syyspäiväntasauksena) ja olemme nyt siis astrologisen vuosikierron puolessa välissä. Maatalousyhteiskunnissa tämä vuodenaika oli työvuoden loppumisen aikaa.

Auringon kierron tasaus- ja seisausajanjaksot ovat myös mahdollista Kuun- ja Auringonpimennysten aikaa. Lauantaiyöllä 19.10 on alkaa syksyn pimennysjakso kuunpimennyksellä. Kuunpimennys tapahtuu Auringon sijaitessa sopusointua, kumppanuuksia ja harmoniaa arvostavassa Vaa'an merkissä 25 astetta Kuun ollessa sitä vastapäätä impulsiivisessa ja itseohjautuvassa Oinaassa 25 astetta. Kuunpimennys on osittainen, kuunsolmut sijaitsevat edellisessä merkkiparissa eli Skorpionin ja Härän merkeissä joka laimentaa pimennyksen latausta. Pimennys näkyy parhaiten Euroopassa ja Afrikassa, Amerikoissa se näkyy lähinnä pimennyksen loppuvaiheissa ja Aasiassa sen alkaessa.

Olen kirjoittanut aiemmin 'Puhdistavaa pimennyspäivää'-bloggauksessani:

Kuunpimennyksessä on vaakamainen teema; se seikka että tässä vaiheessa kuunkiertoa vastakkaisasetteluista tullaan tietoiseksi ei välttämättä tarkoita sitä että mahdolliset näkemyserot ratkeaisivat vaakamaisen sopuisasti - mikä on tietysti ihanne -  vaan vaakamaisuus  kertoo kahdesta osapuolesta (Auringon ja Kuun oppositioasema) joista tullaan tietoiseksi "Meistä" korostaen sosiaalisia suhteita…

Usein kuunpimennysten aikaan tarkastellaan sosiaalisia suhteita, kumppanuuksia; suhteita päättyy tai muuttuu nimenomaan tuon tiedostamisprosessin myötä. Itse menin naimisiin kuunpimennyksen aikaan…. "deadlinet paukkuu" mutta korostan että kyse on ennen kaikkea jonkin prosessin kulminaatiosta, huipentumasta. Voidaksemme arvioida mitä tuo pimennys voisi kuvastaa tulee meidän pohtia mm. merkkiä tai merkkejä jossa pimennys tapahtuu ja "Taivaan valojen" mahdollisia muita planeettakontakteja.


Lokakuun kuutamo on toki yleensä Oinashenkinen Auringon sijaitessa suurimman osan kuukautta parisuhteiden ja liittoutumien solmimisen merkissä Vaa'assa. Monien eläinten paritteluaika on syksyisin ja syntymät ajoittuivat alkukevääseen. Ennen ihmisetkin viettivät syksyisin sadonkorjuun jälkeen elämäniloisia juhlia, Suomessa kekriä. Sana kekri tarkoitti kansankielessä viimeiseksi jäämistä tai jonkin päättymistä, ja kekri merkitsi siis myös vuoden vaihtumista maatalousyhteisössä. Amerikan intiaanit kutsuivat lokakuun täysikuuta Metsästäjän kuuksi (Hunter's moon), joilloin valmistauduttiin tulevaan talveen metsästämällä.

Auringon omavaloinen energia ja itsensä toteutus suodattuu nyt muut huomioon ottavampaan muotoon Vaa'assa. Kuunpimennys tapahtuu kuitenkin omapäisessä Oinaassa jossa Kuun edustamana hoivaavuus ja perustarpeista huolehtiminen tapahtuu itseriittoisen ja intensiivisen näkökulman kautta. Kun kyseessä on kuitenkin vaakamainen, me-henkinen pimennys ja se tapahtuu Vaa'an vastamerkissä Oinaassa nähdään siis tietoiseksi tulemisen aika, kuunpimennys, jossa me-henkeä haetaan omien tarpeiden tunnistamisen ja ilmaisemisen kautta.

Nyt Auringon ja Kuun laskennallisessa keskipisteessä 25 Kaurista on myös kahden hyvin vastakkaisen voiman eli konservatiivisen Saturnuksen ja edistyksellisen Uranuksen keskipiste. Saammeko Saturnukselta  raippaa ja rajoituksia ja Uranukselta uhoa ja uhmaa toimintaamme? Kenties Saturnus tarjoaa vakautta ja Uranus innostavia innovaatioita, uusia aluevaltauksia?  Vakautta ja rajoja turvaavan Saturnuksen ja riippumattomuutta ja autonomiaa korostavan, tulevaisuuteen suuntautuvan radikaalin Uranuksen energioiden keskipisteessä joudutaan sovittelemaan kurinalaisuuden ja uudistumistarpeen ristiriitaa. Törmäyskursseilta voi olla vaikea välttyä kun tämä keskipiste on sama kuin Auringon ja Kuun keskipiste (SO/MO=SA/UR) sosiaalis-ekonomisia rakenteita symboloivassa Kauriin merkissä.

USA:n viikkoja kestänyt velkakriisi sai päätöksensä juuri ennen pimennystä. Voisi kai ajatella että Jupiterin, tuon laajentumisen ja viisauden planeetan, ollessa nyt elämää ylläpitävässä Ravussa ja muodostaessa Auringon ja Kuun kanssa väljän t-ristin Jupiterin toimineen energioiden maadoittajana rakentavalla tavalla.

Kuun pimennyksen Saabinen symboli on mielenkiintoinen: Henkilö ei pysty käyttämään kaikkia lahjojaan. Mielestäni se viittaa siihen että me helposti alisuoriudumme tai emme kykene välttämättä heti hyödyntämään kaikkia kykyjämme ja voimavarojamme. Kielteisenä se voisi näkyä niin ettei ihminen osaa sopeutua muuttuviin olosuhteisiin vaan juuttuu vanhentuneisiin toiminta- ja ajattelumalleihin.

Toiminnan planeetan Marsin kulkiessa nyt mentaalisesti valppaassa, toimeliaassa ja analyyttisessä kehon ja mielen puhtautta vaalivassa Neitsyessä (15.10-7.12.2013) ja kommunikaation planeetan Merkuriuksen aloittaessa maanantaina kolme viikkoa kestävän (21.10-10.11.2013) perääntymisjakson intensiivisesti kipeisiinkin asioihin ja tunteisiin paneutuvassa Skorpionissa aika tulee suosimaan, jopa pakottamaan omien vanhojen toiminta- ja ajattelumallien uudelleen arviointiin, mielen ja kehon suursiivoukseen ja uudelleen orientoitumiseen kaikilla elämän tasoilla. Marsin ja Neptunuksen välinen oppositio, joka alkaa pikkuhiljaa purkautua ensi viikon alussa, on varmaan näkynyt ja näkyy voimakkaina oman aatteen liputtamisena, don quijotemaisen näkemyksenä ja toimintana – tuo Jeanne D'Arcin aspektiksikin nimitetty aspekti on muuten perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotetulla – ja koko puolueesta eronneelta-  kansanedustajalla James Hirvisaarella.

Takanamme on kukoistava kesä ja syksy alkaa kohta kääntyä talveksi. Aivan kuten syksyllä puut pudottavat lehtensä imettyään niistä lehtivihreän ravinnokseen voimme tulla tietoiseksi kuinka voimme voimistaa itseämme luopumalla turhasta, oppimalla menneistä kokemuksistamme ja vetäytyä tutkimaan itseämme voidaksemme taas löytää itsestämme uusia kasvunkohteita ja ilon lähteitä elvyttyämme kaikesta tekemisestä.

Ihmisen tarvitsee hyväksyä perustarpeensa, levontarpeensa, päästää irti aikansa eläneestä ja suuntautua tietoisesti uuteen jotta voi hyödyntää koko potentiaaliaan  sillä 'talvi on tulossa' jälleen kerran – mutta sekin loppuu aikanaan. On hyvä aloittaa valmistautuminen luopumalla turhista taakoista ja miettimällä mikä on ollut elämisen ja kokemisen arvoista, kiittää siitä, päästää irti ja jatkaa matkaansa eteenpäin. Kuunpimennyshän on paljastumisen aikaa joten nyt on hyvä tiedostaa mikä on olennaista ja tärkeätä juuri minulle juuri nyt tässä hetkessä ja imeä siitä iloa ja voimaa itseensä ja arkeensa ja jakaa sitä läheisilleenkin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti