9.10.2013

Saturnista seksiä
Olen miettinyt viime aikoina myös mikä onkaan Saturnuksen, tuon Karman herran ja Kosmisen Ankaran Opettajan sanoma tällä kierroksellaan intensiivisessä, jopa pakkomielteisessä, mutta parhaimmillaan syvällisesti oivaltavassa Skorpionin merkeissä. Kirjoitin toukokuussa 2013 blogissani Pluto-Uranus=Pakottava Muutos mm.
Mielestäni yksi tämän varjoista nousevan kapinan ja epäkohtien purskahtaminen kollektiiviseen tietoisuuteemme ilmentyvä on naisten asema ja seksuaalinen riisto joka nivoutuu mielestäni myös nyt Saturnukseen kulkuun Skorpionissa (josta kirjoitan varmaan seuraavaksi blogissani – viimeksi sen toi tietoisuuteemme Aidsin.)
Viime aikoina ympäri maailmaa tapahtuneet joukkoraiskaukset (Intiassa, Egyptissä, Somaliassa), pedofiilirinkien paljastuminen (USA:ssa, Englannissa), kaapattujen tyttöjen ja naisten tapaukset (Cleveland, USA), jalkavaimokulttuurin palaaminen Kiinaan (yhden lapsen-politiikan ja poikalasten suosimisen vuoksi tyttöjä kaapataan ja myydään kotimaassa ja naapurimaista poikien seksitarpeita tyydyttämään) tuovat silmiemme eteen sen mitä emme ole halunneet nähdä. Suloisessa Suomessakin on annettu tuomioita ihmiskaupasta myös seksikaupan yhteydessä.
(Kuten ehkä tarkkasilmäinen ja hyvämuistinen lukija havaitsi niin viittaan tuossa mahdolliseen tulevaan, jopa seuraavaan kirjoitukseeni tästä aiheesta jota ei ole sitten ilmestynytkään. Kaivoin arkistojen kätköistä tuon aloittamani bloggauksen ja tarjoilen sen tässä, medium done eli vähän raakana. Ei tämä tästä säilömällä parane ja juuri nyt ei ole energiaa tätä hiokaan joten tässä pureskeltavaa.)
Saturnushan kiertää eläinradan ympäri n. 29 vuoden välein – se kuuluisa kolmenkympin kriisi ja 7 vuoden kriisit ovat Karman herra Saturnuksen ”tarkistuspisteitä”.  Sen ollessa viimeksi intensiivisessä ja sulautumista kaipaavassa Skorpionin merkissä (ja Pluton ollessa Skorpionissa samaan aikaan) jouduimme kokemaan kollektiivisesti lähinnä sukupuoliyhdynnässä ja huumeneulojen kautta tarttuvan immuunipuutostaudin Aidsin ja sen aiheuttamat ahdistukset ja kuolemanpelon.  Moni pelkäsi silloin ettei seksi koskaan palaa entiselleen: ilon ja nautinnon on korvannut pelko.  Ennen pelättiin ehkä raskautta ja nyt tauteja, ajattelee moni, mutta mitä enemmän asiat muuttuvat, sen enemmän ne pysyvät samoina… E-pillerit on viime kuukausina näyttävästi yhdistetty nuorten naisten äkillisiin kuolemantapauksiin ja monet e-pillerien käyttäjät ovat luopuneet tai harkinneet niistä luopumista. [lisäys alkuperäiseen blogitekstiin 10.10.2013]
Moni yhdistää seksuaalisen vapautumisen ja seksuaalisen itseilmaisun e-pillerin markkinoille tuloon v. 1961 mutta tammikuussa 2013 julkaistun tutkimuksen mukaan seksuaalinen vallankumous ei olekaan e-pillerin vaan 1950-luvulla yleistyneen penisilliinin ansiota!
Penisilliini keksittiin jo vuonna 1928 mutta laajemmin se otettiin käyttöön vasta vuonna 1941. Kupan on kuvailtu olleen "1930-luvun AIDS" Yhdysvalloissa - vuonna 1939 kuppaan kuoli maassa yli 20 000 ihmistä. Kun penisilliini yleistyi, putosi kuppaan kuolleiden määrä kymmenessä vuodessa 74 prosenttia ja sairastuneiden määrä peräti 95 prosenttia. Francisin mukaan penisilliinin käyttö vähensi suojaamattoman seksin riskejä talouden lakien mukaisesti: jos tuotteen hinta laskee, sen kysyntä kasvaa…Nykyisen Aids-epidemiaan liittyvät tilastosta ovat samankaltaisia Francisin ensisijaisesti tutkimien kuppatapausten kanssa. (lähde: Tekniikka & Talous 28.1.2013)
Nyt, kolmekymmentä vuotta myöhemmin, voi todeta että aikamme on entisestään seksualisoitunut, seksi on arkipäiväistynyt. Seksillä myydään kaikkea, siitä puhutaan arkisesti, sitä ”pitää saada”. Lehdet ovat täynnä seksuaalirikoksia jotka kohdistuvat yhä nuorempiin – ja usein monin tavoin alisteisissa asemassa oleviin. (Vallankäyttö on Saturnusta – ja myös sen kohteeksi joutuminen.) Toisaalta tutkimusten mukaan yhä useampi länsimainen pariskunta ei jaksa edes harjoittaa seksiä uuvutettuaan itsensä töissä (työ on Saturnusta). Huomattava osa, jopa enemmistö länsimaisten kaupunkien talouksista alkaa olla yhden hengen sinkkutalouksia (yksinäisyys, yksin olo on myös Saturnuksen symboliikkaa.) Merkillistä…
Teknologian aikakauden markkinataloudella on ratkaisu tähänkin: virtuaalinen nettiseksi  joko ostopalveluina tai silkasta keskinäisestä kiinnostuksesta. Siihen saatavilla olevat ”aitoa fyysistä aistimusta” avustavia laitteita on käsittääkseni markkinoilla, suutelemista matkivista keinohuulista alkaen. Tammikuussa 2010 markkinoille lanseerattiin peräti ensimmäinen seksirobotti, ”pumpattavan barbaran” teknisempi versio Roxxxy, jolle saa valita oman luonteen viidestä eri vaihtoehdosta. 
Seksirobotit ovat myös joidenkin tutkijoiden mukaan ratkaisu moniin yhteiskunnallisiinkin ongelmiin: ….voitaisiin välttää prostituution kielteiset puolet, kuten ihmiskauppa ja sukupuolitaudit. Lisäksi robotit voisivat opettaa ihmisiä paremmiksi rakastajiksi. (lähde: Tekniikka & Talous 27.4.2012)
Itselleni tulee kyllä mieleen että unohtuiko tuossa robottihypetyksessä jotain olennaista ihmisenä olemisesta, ihmisen kohtaamisesta ihmisenä – aidosta itsensäkin kohtaamisesta ja hyväksytyksi tulemisesta sellaisena kuin on. En usko että joku voi kasvaa ja kehittyä terveeksi, täysipainoiseksi ja eheäksi epätodellisissa, epäinhimillisissä kontakteissa joissa puuttuu aito vuorovaikutus tai pyrkimys siihen. Ei seksuaalisuus voi olla tässä suhteessa poikkeus, eihän.  Ja mekaaniselta tuntuvaa seksiä voi toki harrastaa ihmisenkin kanssa…
Teknologian kehitys ja innovaatiot ovat toki usein parannusta, mutta täytyykö sitä joka elämän alueella hyödyntää vain taloudellisista syistä? Kohta voimme pukea tarvittaessa pukea päällemme robottipuvun monimutkaisia raskaita töitä varten – jos robotti jostain syystä ei siihen kykene. Onkohan seuraava keksintö keinokeho, jonka voi pukea päälleen, jos kehonmuokkaus plastiikkakirurgilla ei enää riitä.  Robottilemmikkieläimiä on jo nyt markkinoilla ja Japanissa – maassa jossa taitaa olla suhteessa eniten sata vuotta täyttäneitä ihmisiä – robotteja käytetään jo vanhusten huollossa.
Kukat & mehiläinen-rintamalla on luvassa muitakin muutoksia. Mehiläiskadon jatkuessa ja elämämme perustan (Saturnus) vaarantuessa lienee vain hyvä että tekniikka mahdollistaa tulevaisuudessa myös RoboBeen, lentävän hyönteisten kasvien pölytystä varten – ihmiskunnan ravinnosta ainakin 1/3 on pölyttäjistä riippuvaisia. Mutta se varsinainen, perimmäinen syy tulisi myös selvittää ja pyrkiä korjaamaan, eikö.
Saturnukseen liittyy siis rajat, tietoisuus rajoista mutta myös rajoitteista ja niiden tarpeellisuudesta. Saturnuksen energia saa meidät pitämään kiinni rajoituksistamme, sisäisistä ja ulkoisista mutta se auttaa meitä myös pyrkimään sitkeästi päämääriimme, olemaan antamatta periksi.. Se testaa meitä, meidän toimiemme ja motiiviemme kestävyyttä ja oikeellisuutta. Saturnuksen transiitit ovat työnteon aikaa uurastuksen palkinnon tullessa myöhemmin – jos ja kun työn laatu kestää ajan testin.
Saturnukseen liittyy myös kitsaus, puute ja pula ja ahneus! Ahneelle ei koskaan ole mikään tarpeeksi – ja väittävät että ahneella on paskainen loppu. Saturnuksen kulkiessa Skorpionissa tammikuuhun 2015 saakka näemme ihmismielen rakenteiden pohjamutien myllerrystä ja joudumme jokainen kohtamaan omat pakkomielteemme, ahneutemme ja pelkomme näinä kollektiivisesti myrskyisinä aikoina.
Uutisten mukaan robottitekniikka kehittyy, tuntoaistia myöten mutta kuka kehittäisi sellaisen tunnon kuin omatunnon meille ihmisille joka auttaisi hahmottamaan mitä saa ja voi tehdä jottei jokainen vain ahneuksissaan ota sitä mitä haluaa vahvemman oikeudella tai silkasta pelosta ja ahneudesta että jää paitsi – ennen kuin on liian myöhäistä ja maailma ajautuu totaaliseen kaaokseen.
Kirjoituksen loppuun saattamisessa (ja ajatuksen kulkuun) vaikutti tämä aamuna lukemani HS:ssa  Johanna Korhosen kolumni jossa käytettiin näinä päivinä kuullun  hyvin saturnisen termin, ’kestävyysvajeen’ sijasta termiä ’myötätuntovaje’.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti