3.11.2013

Paljastusten aika

Olen harrastanut itseni kanssa kädenvääntöä kirjoitanko lainkaan 3.11.2013 11 astetta Skorpionista tapahtuvasta auringonpimennyksestä koska lukiessani aiempia kirjoituksiani näistä Skorpioni-Härkä-akselilla tapahtuneista pimennyksistä ajattelen ehkä että olennaiset asiat olen jo kirjoittanut ja nyt minun pitäisi tarjota samat asiat uusilla sanoilla ja vähän eri näkökulmasta.

Toki tämä on eri pimennys ja tapahtuu eri asteissa, kuuluu eri Saros-sarjaan – pimennyksilläkin on astronominen alkuhetkensä ja ne kuuluvat omiin noin 18 vuoden välein toistuviin pimennysperheisiin ja tämä päivä ei ole eilinen vaan oma kokonaisuutensa ja hetkensä, mutta elämässä on jatkumonsa ja asiat nivoutuvat yhteen.

Itse koen että 1,5 vuoden aikana jonka kuun solmut (Auringon ja Kuun ratojen leikkauspiste avaruudessa) viettää yhdessä merkissä tapahtuvat pimennykset ovat jollain tasolla saman teeman kertausta sillä kertaushan on opintojen äiti. Eri pimennykset samassa merkkiparissa tarjoavat siis meille mahdollisuuden miettiä miten toteutamme merkkiparin arvoja elämässämme, mitä voisi ehkä tehdä toisin.

Auringonpimennys 3.11.2013 klo 14:49 Helsinki
Pimennykset tapahtuvat meille yleensä samoissa huoneissa ja huonepareissa kartan 12. eri huoneen symboloidessa eri elämän alueita. Pimennykset tarjoavat siis meille mahdollisuuden tarkistaa miten (merkki) ja missä elämänalueilla (huone) me voimme kehittyä ja kasvaa – ja minkä täytyy muuttua palvellakseen jotain suurempaa ja parempaa.

Kirjoitin toukokuussa 2013 Hyppy pimeään- kirjoituksessani 

Pimennysten voi ajatella mahdollistavan meissä jonkinlaisen evoluutiomaisen hypyn, mahdollisuuden tiedostaa asioita ja kasvaa, kehittyä tai eheytyä. Pimennykset usein tuovat elämäämme jonkin kriisin, mutta kannattaa muistaa että kiinalaisten merkkikirjoituksessa kriisiä tarkoittava merkkipari muodostuu merkeistä "vaara" ja "mahdollisuus"…

Pimennysten vaikutusajasta on erilaisia teorioita mutta kysehän on prosessin alkamisesta, joten pimennysten tietoisuutemme käsiteltäväksi tuomia teemoja käsittelemme ainakin seuraavaan pimennyssarjaan saakka. Sen jälkeen ne ovat osa elämäämme ja kokemuksiamme ja vaikuttavat siten tulevaisuuteemme, miten asioihin ja elämäämme suhtaudumme. Voidaksemme rikastuttaa kokemusmaailmaamme pimennysten tuomalla uudella tiedolla ja toivottavasti muuttaa se tieto viisaudeksi kannattaa meidän tietoisesti pohtia mitä maailmankaikkeus oikein haluaa minun, meidän kaikkein tajuavan, vaikka ymmärryksemme on tietysti inhimillisen rajallinen.

…Pimennykset eivät ole irrallisia tapahtumia vaan ne tapahtuvat ajassamme, jossa vaikuttaa vuonna 2010 alkaneen kardinaali t-ristin ja pitkäkestoisen Uranus-Pluto-neliön haasteet.


Härkä-Skorpioni-akselin pimennykset vievät meidät mielestäni pimennyskriisin olemisemme kiinteälle, kaikille yhteiselle primitiiviselle perustasolle. 'Primitiivinen' ei tässä tarkoita mitään kehittymätöntä tai huonoa vaan sitä yhteistä ihmisyyden vaistonvaraista alkukokemustamme joka haluaa samaan aikaan vakautta, jatkuvuutta, taata oma selviytymisensä, jatkaa elämää ja toisaalta syvää halua myös kokea jotain syvempää kuin tämä maallinen taso, halua kokea olevansa yhtä toisen kanssa, sulautua johonkin itseään suurempaan, etsiä syvempää merkitystä ilmiöstä ja asioista elämän ja kuoleman kierrossa joka tarjoaisi sen pysyvyyden tunteen jota kaipaamme.  Tämä on myös luomisvoiman ja elämän syklisyyden, transformaation tarpeiden akseli.

Karkeimmillaan tuo on tietysti vain halua tuntea kiihkeästi että olemme juuri nyt elossa, kokea voimakkaasti, keinoja kaihtamatta, maallisia ja lihallisia nautintoja kun vielä ehtii… Mielestäni tuo poliittisten ja yhteiskunnallisten mullistusten vallassa olevien arabimaiden ja Aasian naisten ja lasten laajamittainen seksuaalinen ahdistelu ja hyväksikäyttö – johon syyllistyvät myös länsimaiset ihmiset - ja sen nouseminen tietoisuutemme on osa tuota primitiivistä reaktiota joka kumpuaa kaiken katoavaisuuden pelosta ja halusta käyttää edes hetken valtaa ja hallita tilannetta.

Härkä-Skorpioni-akseliparin hallitsijat ovat Venus, tuo sosiaalisen hyväksynnän, kauneuden ja rakkauden planeetta ja Mars, aggression, puolensa pitämisen ja toiminnan planeetta. Joudumme siis tässä "taisteluparissa" miettimään kuinka tyydytämme omia tarpeitamme (Mars) sosiaalisesti hyväksytyllä tavalla (Venus), kuinka paljon pystymme elämään ja toimimaan (Mars) arvojemme mukaisesti (Venus) – ja mitkä lopulta ovatkaan meidän arvomme, mitä jätämme jälkeemme kun meistä aika jättää.

Mielestäni tämä pimennys myös kysyy kuka ja mikä meitä oikein ohjaa ja kenen ja minkä pillin mukaan me tanssimme – ja minkä menettämistä sinä pelkäät?

Yhdysvaltain kansalliseen turvallisuuteen keskittyvän NSA:n vakoiluskandaali, Suomen ulkoministeriön ilmeisesti pitkäaikaisen vakoilu (kenen tai minkä toimesta?) ja muut kulissien takana tapahtuva kontrollointi ja ohjaus on lisääntynyt ja laajentunut teknologian kehittymisen myötä. Kaikki tämä turvallisuuden (tunteen) lisäämiseksi. Pelolla ja uhkakuvilla hallitseminen vaikuttaa olevan hyvin valikoivaa ja vihollinen on "joku muu", harvemmin "jokin" koska pelko tarvitsee ymmärrettävät kasvot, selkeän pahan jonka voimme poistaa jotta vakaus saadaan aikaan.

Maailma muuttuu ja muutokset eivät ole helppoja. Pakolaisten määrä tulee kasvamaan - tämä pimennys näkyy hyvin mm. Afrikan mantereella – ja tulemme varmaan näkemään jonkinlaisen uuden kansainvaelluksen ihmisten siirtyessä kuten ekokatastrofien ja konfliktien runtelemista maista yhä suurenevissa määrin kohti Eurooppaa ja muita länsimaita aivan kuten 1930-luvun Pluto Ravussa neliö Uranus Oinaassa näimme Uranuksen irrottavan ihmisiä juuriltaan esim. USA:ssa tehomaanviljelyksen aiheuttamien vuosikausia kestäneiden pölymyrskyjen vuoksi ja selviytymään itsekseen. 

Yhä useampi länsimaissakin yhden hengen talouksissa, kaupungeissa yhden hengen taloudet taitavat olla jo enemmistö. Nykyajan urbaanit nomadit myös vaihtavat usein asuinpaikkaansa ja matkustelevat. Siksi yhä tärkeämmiksi tuleekin minusta miettiä mikä minun elämääni vakauttaa, mikä saa minut elämään tässä ja nyt mahdollisimman rakentavalla tavalla ja kuka ja mikä elämässäni käyttää valtaa.

Pimennyksen astrologinen mandala Saabinen symboli - sama josta Saturnus, tuo karman planeetta aloitti helmikuussa 2013 heinäkuulle jatkuneen perääntymisensä ja joka on nytkin lähellä pimennysastetta - "Korkea-arvoiset upseerit lähetystökutsuilla". Parhaimmillaan kertoo siitä kuinka yhteiskunnan eliitti koostuu erilaisista aineksista jotka yhdessä käyttävät valtaa yhteisön hyväksi, ryhmätietoisuudesta. Pimennysasteen ollessa siinä se kehottaa meitä katsomaan symbolisten rituaalien, vallan ja voiman näyttöjen taakse ja miettimään kuka käyttää todellista valtaa ja kenen pillin tahtiin me tanssimme.

Auringonpimennys tapahtui siis 11 astetta Skorpionissa ja kyseessä on siis samalla uusikuu eli Aurinko ja Kuu ovat yhtymässä tuossa asteessa ja samalla avaruudellisella tasolla (paralleeli) ja pimennys tapahtuu kuun yläsolmulla eli "valojen" kiertoratojen leikkauspisteessä.

Yläsolmupimennys tuo elämäämme asioita ja ihmisiä kohdattavaksi ja käsiteltäväksi. Tässä yläsolmupimennyksessä ne tuomiset ovat Skorpionimaisia teemoiltaan. Avainsanoja ovat luottamus vs. epäluottamus, jakaminen vs. kiinni pitäminen, yhteisten resurssien jakaminen ja käyttö, syvempi ymmärrys elämän kiertokulusta.

 Mars, tuo toiminnan planeetta ja Skorpionin merkin vanha hallitsija antaa mentaalis-käytännöllistä sivutukea (tekee sekstiilin Neitsyestä) ja Pluto, Skorpioni moderni hallitsija, tekee saman tukiaspektin Kauriista, toisesta työtä pelkäämättömästä merkistä. Sekstiili (60 astetta) on aspektina kuitenkin aika kevyt ja vaatii työstämistä jotta sitä virtausta voi hyödyntää.

Vielä viikon perääntyvä Merkurius, tuo kommunikaation planeetta on tarkassa yhtymässä yläsolmuun Skorpionissa ja tuo ehkä uutisia ja tietoja ja kontakteja menneisyydestä jotka saavat meidät pohtimaan asioita uudelleen ja uudesta näkökulmasta.

Alun perin tarkoituksenani oli hieman valottaa kuinka mahdollisesti astrologiaa harrastava lukijani voi itse miettiä omalla kartallaan kuinka pimennys voi näkyä mutta näin sitä taas menin yleisen tason pohdintoihin. Luullakseni löydätte sellaisia lähteitä muualtakin. Annan kuitenkin muutaman vinkin tänne saakka lukeneelle.

-        minkä huoneen/huoneiden eli elämänalueen asioita pimennys aktivoi
-        tekeekö pimennys yhtymää tai oppositiota syntymäkartan planeettoihin;
käytä +/- 5 asteen orbia (astevaihelua) ja vain yhtymää tai opposiotiota. Keep it simple!
-        mikä on (auringon)pimennyksen Saros-perheen juurikartan sanoma ja mihin huoneeseen tuo juurikartan pimennys osuu

Mainitsin alussa pimennysten Saros-perheen, alkupimennyksen ja noin 18 vuoden kierron.  Saros on muinaista babyloniaa ja tarkoittaa "toistoa". Tämä pimennys kuuluu sarjaan 16 N ja sen alkupimennys on hyvin Kalamainen, tapahtunut asteessa 17 Kalat.  (Tämä kuulemma on se oikea alkupimennys eikä 6 Kalat-aste, jota monissa vanhemmissa kirjallisissa lähteissä tarjotaan.) Tämän juurikartan eli emokartan vaikutus on tuon pimennyssarjan pohjavirtaa. Sama Saros-sarjan pimennys tapahtui viimeksi lokakuussa 1995.

Pimennyksiä astrologisesti tutkinut Robert Carl Jansky ehdottaa että kannattaa katsoa myös mihin huoneeseen tuo Saros-perheen juurikartan pimennys osuu koska sen huoneen mukaiset elämänalueet myös aktivoituvat emokartan teemojen mukaisesti.

Jansky käyttää myös kiintotähtiä (fixed stars, planeetta sanaa tarkoittaa 'vaeltajaa') ja esim. tässä pimennyksessä kiintotähdet Acrux, joka on olennainen osa Etelän risti-tähtimuodostelmaa  ja Pohjan kruunun-muodostelman Alphecca ovat yhtymässä Auringonpimennysasteeseen. Acruxiin yhdistetään mm.  mystiikka, kyky ja halu tunkeutua asioiden ytimiin. Alphecca on hyvin venus-merkurius-vaikutteinen. Googlasin tämän kirjoitukseni lopuksi pikaisesti mitä noista kahdesta kiintötähdestä kirjoitetaan kiintotähtiastrologiaa harjoittavien sivuilla ja löysin mielenkiintoiselta vaikuttavan Solarisastrology-blogin.

Astrologiassa on siis kovin monia tapoja ja aikatasoja lähestyä samaa aihetta ja tässä vain pikainen ja pintapuolinen raapaisu muutamasta tekniikasta. Tarjoilen tässä enemmän aatoksia mitä pimennys minussa herätti kuin tekniikan esittelyä ja kartan erittelyä.  Mikäli sinua kiinnostaa auringonpimennysten Saros-perheet, kysy Suomen Astrologisesta Seurasta Raimo A. Nikulan kirjasta aiheesta.

Valoa pimeään ja elämisen iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti