24.10.2014

Oli synkkä ja myrskyinen yö
Skorpionin merkissä tapahtuvasta uudesta kuusta joka on samalla auringonpimennys piti kirjoittamani vaan tuntuu siltä että olkoot…samassa merkkiparissa on ollut jo vuoden pimennyksiä joten vaikka joka päivä ja hetki on ainutlaatuinen, niin tuntuu kuin tarjoilen lähinnä vanhaa viiniä uusissa leileissä.  (Note to myself: masokistinen aloitus, nyt sinua lukee enää itsensä piinajat…onnittelut!)

Koska yrittäjänä tulee edes yrittää, niin yritetään…ja tiedän kyllä että lukijakuntaa saa vain kirjoittamalla (hyvin) – ja vieläpä kirjoittamalla usein, niin täytyy siis ryhtyä toimeen. Huomaan miettiväni että nyt joku satunnainen lukija ehkä miettii että miksi bloggaaja edes vaivautuu jos ei kerran kiinnosta kirjoittaminen tai lukijakunnan kasvattaminen – ja jättää lukemisen sikseen. Yksi menetetty lukija lisää, ehkä.

Koen kyllä ahdistavaksi jos minun pitää kirjoittaa koko ajan miettien että tavoitteena olisi vain saada mahdollisimman paljon lukijoita (ja sitä kautta asiakkaita). En halua valjastaa tätä blogiani puhtaaksi markkinointivälineeksi ja toisaalta, en oikeastaan enää tiedä millaisena haluan tätä jatkaa.

Haluan kertoa astrologiasta (omilla ehdoillani), ajatuksiani ilmiöitä.ja jakaa kokemuksianikin.  Pitääkö ryhtyä pitämään eri tyyppisiä astroblogeja, yleisempää ja yksityisempää. Valintoja, valintoja…Kaivoin jo arkistojen naftaliinista elokuisen hyvin henkilökohtaisen blogin aihion julkaistavaksi. Pois mukavuusaluelta, hus, ja heikoille jäille.

Luin eilen illalla vanhoja blogikirjoituksiani pimennyksistä ja koska tämäkin pimennys osuu samoihin merkkeihin  niin moni teema jatkuu vain eri muunnelmina. 

Kirjoitin eilen pitkästi, aluksi vähän niin kuin velvollisuudesta – ja toisaalta, nautin kirjoittamisesta -  ja nyt yön yli nukuttuani päätinkin muuttaa suunnitelmiani. Ja olen vielä kerran muuttanut niitä. Tai ehkä päätökseni vain ovat murtautuneet tietoisuuteni. There’s something in the air… (Huomasin äsken että samaa on pohtinut yksi toinenkin kollega tämän päivän postauksessaan.)

Aiemmat kirjoitukseni Skorpioni Yläsolmupimennyksestä (ja muista pimennyksistä) sisältävät edelleen relevanttia tietoa jos pimennykset kiinnostavat. Ja voin suositella muutamaa kollegan suomenkielistä blogia.  (Sillä lailla…ohjaan ’luvan kanssa’ lukijat toisten blogeihin…)


Uusi Kuu ja auringonpimennys


Kirjoitin eilen illalla (23.10.2014): Huomasin äsken että yksi kollega oli kirjoittanut yleisen jutun pimennyksistä ja niiden tulkitsemisesta. Ja sitten muistin yhden toisen kollegan bloggauksen pimennysten astrologisesta tulkinnasta.

Luettuani tuon tuoreemman bloggauksen ajattelin että niinpä… Skorpioni-Kuun aikaan näkee usein ihmisten etsivän revanssia, hakevan hyvitystä tai pureutuvan kipeisiinkin asioihin itsessä ja muissa. Tunteet ovat pakottavia, ehdottomia, syvältä möyhiviä muutoksen agentteja.

Uusikuu kertoo aina halusta uudistua, päästää irti jostain ja hapuilla kohti jotain uutta, jotain ideaa, näkemystä. Skorpioniin merkkiin kuuluu ehdottomuus ja syvällinen kokeminen. Kun jotain on ohi, se ON ohi. Joskus matka siihen on pitkä ja raskas, mutta matkan myötä muutos on muuttunut todellisuudeksi.Vajaa kaksi päivää tämän pimennyksen jälkeen Merkurius, kommunikaatiota ja tiedonhankkimistarpeitamme symboloiva planeetta seisahtaa (merkitään S, stationary planeettojen asemalistauksissa) lauantai-iltana 25.10 Vaa’an merkissä 16 astetta (edellinen Kuunpimennys tapahtui 8.10.2014 15 Vaakaa) ja jatkaa sitten vähitellen etenemistään 4.10.2014 alkaneen perääntymisjaksonsa jälkeen.

Kenties moni joita tämä pimennys ja Merkuriuksen perääntyminen koskettaa ovat saaneet tai tulevat saamaan lähipäivinä uutta tietoa tai oivalluksia joka muuttavat olennaisesti näkemyksiä ja auttavat pesäeron tekemisestä vanhaan joka ei enää palvele meitä  tai – uudenkuun hengessä – alkavat kokea innostusta ja tarvetta olla mukana luomassa jotain uutta itselleen mielekkäällä tavalla.

Tämä koskee tietysti eniten niitä ihmisiä joilla löytyy planeettoja ja akseleita kiinteiden merkkien alussa (Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies) siellä tapahtuvan pimennysasteen  vuoksi. Toinen ryhmä on ne joilla on ”tavaraa” kardinaalimerkkien puolivälissä (Oinas, Rapu, Vaaka, Kauris) nyt pysähtyvän Merkuriuksen ja viiden vuoden pituisen Uranus-Pluto-neliön joulukuussa 2014 lähestyvän  semifinaalin vuoksi.

Pimennysten sanoma usein avautuu pidemmän ajanjakson aikana mutta tuo Merkuriuksen pysähtyminen näin lähellä ja sen perääntymisjakson alkaminen pimennysjakson alussa vaikuttaa merkittävältä asialta myös pimennysten tulkinnan kannalta.Welcome to the other side…

Uudenkuun valo on himmeätä. Ilmassa on enemmän halua, pakottavaa halua, ja tunnetta siitä että jotain uutta täytyy etsiä, jotain uutta täytyy olla ja tulla. Siis enemmän tunnetta kuin tietoa siitä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. ’Mitä tulevaisuus tuo tullessaan’… niin, se tuo tullessaan jotain mitä me olemme synnyttäneet ja luoneet jo pitkään itsessämme, sanoillamme, teoillamme ja ajatuksillamme. Teoillamme. Ajatuksillamme.

Olen aina ihaillut ihmisiä jotka osaavat ja pysyvät toiveikkaina, tyyninä ja tasapainoisina vastoinkäymisten aikana. Ihmisyyteen kuuluu toki ne epämiellyttävämmätkin tunteet ja tuntemukset, mutta antaako niiden tehdä itseemme kodin vai käväisevätkö ne vain meissä ja lähtevät kuten vieraat jotka ovat kuin jo aika mennä… jotkut vieraat vaan laittavat vastaan ja ryhtyvät eläteiksi jos ei pidä varaansa…”vanhat tavat kuolevat hitaasti”, sanovat engelsmannitkin. Hush, nyt siivotaan…

Joku aika sitten totesin yhdelle kollegalleni että olenpa löytänyt taas itsestäni uusia, ei niin mukavia piirteitä – tai hienommin sanottuna: tiedostanut niitä. Ei mitään maailmoja mullistavaa, mutta muistutus omasta inhimillisestä olemuksesta. Ruopattavaa löytyy itse kussakin eikä se työ lopu koskaan. Mitä uutta auringona alla..

Kauneimmillaan Skorpionikuun aikaan me sukellamme itseemme ja mietimme yhteistä ihmisyyttämme, jaamme syviä kokemuksia keskenämme ja koemme kathariksen puhdistavaa voimaa ja aloitamme uuden luvun elämissämme – yksin tai yhdessä - entistä tietoisempina.

Tämän Suomessa ei-näkyvän auringonpimennykseen on yhtymässä myös Venus, joten ihmissuhteet, sosiaaliset suhteet ja niiden arvo elämässämme ovat puntarissa. 

Venus on myös elämäniloa, elämästä ja sen rikkauksista nauttimista. Venus kertoo arvoistamme ja Skorpionissa annetaan täydesti ja halutaan myös jakaa syvästi.

’Elämän rikkaudet’ ovat laaja käsite ja jokainen ymmärtää mitä haluaa tai pystyy käsittämään. Mieleeni tulee sanontoja kuten ”hänellä on rikas henkinen elämä”, ”hän meni henkisesti rikkaisiin naimisiin” tai ”rahattomuus on tila, köyhyys on asenne.” 

Ote bloggauksestani Paljastusten aika:

... Härkä-Skorpioni-akselin pimennykset vievät meidät mielestäni pimennyskriisin olemisemme kiinteälle, kaikille yhteiselle primitiiviselle perustasolle.'Primitiivinen' ei tässä tarkoita mitään kehittymätöntä tai huonoa vaan sitä yhteistä ihmisyyden vaistonvaraista alkukokemustamme joka haluaa samaan aikaan vakautta, jatkuvuutta, taata oma selviytymisensä, jatkaa elämää ja toisaalta syvää halua myös kokea jotain syvempää kuin tämä maallinen taso, halua kokea olevansa yhtä toisen kanssa, sulautua johonkin itseään suurempaan, etsiä syvempää merkitystä ilmiöstä ja asioista elämän ja kuoleman kierrossa joka tarjoaisi sen pysyvyyden tunteen jota kaipaamme. Tämä on myös luomisvoiman ja elämän syklisyyden, transformaation tarpeiden akseli.

Kirjoittaminen selkeyttää ajatuksia ja se on hauskaa. Jos tämä antaa jollekin muullekin jotain, niin hyvä. Siinä on riittävästi syytä kirjoittaa. Viis muusta. Pahat kielet väittävät että Jousimiehet (nousu-merkkini) ovat enemmän kiinnostuneita määrästä kuin laadusta.Minä olen kyllä alati huolissani molemmista…mutta nyt alkaa riittämään. Jo on aikakin. Henget ovat puhuneet, heh.
Terveisiä vaan haudan takaa Fernandilta ja hyvää Samhainia kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti