19.5.2013

Pluto-Uranus=Pakottava MuutosUranuksen ja Pluton pitkäaikainen neliö (2012 - 2015) joka huomenna maanantaina 20.5 tarkentuu kolmannen kerran Uranuksen edetessä Oinaassa ja Pluton perääntyessä Kauriissa 11° tuo taas kollektiiviseen tietoisuuteemme entistä vahvemmin ajassamme vaikuttavat pakottavat muutosenergiat. Kyseessä on yhteiskuntaamme syvästi vaikuttavasta muutosprosessista joka läpäisee elämämme kaikki tasot. Olen yrittänyt tuoda esille jotain esimerkkejä ja näkökulmia siitä prosessista aiemmissa blogikirjoituksissani.   Käymme läpi suurta sosiaalista, kulttuurista, teknologista, tiedollista ja tiedostavaa muutos- ja murrosvaihetta joka vaikuttaa meihin kaikkiin.

Tämä pitkäkestoinen neliö alkoi 24.6.2012 8° näissä aloitteellisissa (kardinaali) merkeissä Kauriissa ja Oinaassa. Sen viimeinen tarkka neliö 17.3.2015 tapahtuu 15° Kaurista ja Oinasta. Voimakkaimmin muutosenergioitten paineissa ovat ne henkilöt joilla on kartallaan planeettoja tai kulmia lähellä 8-15 astetta Oinasta, Rapua, Vaakaa tai Kaurista. Kyse ei tässäkään ole jostain menneisyydestä ja sen ratkaisuista olevasta irrallisesta tapahtumasta, vaan nimenomaan syklisestä prosessista joka on alkanut aiemmin ja joka nyt kohtaa kasvukriisiinsä ja jonka jatkaa sitten edelleen prosessia seuraavaan vaiheeseen oppositioon, sitten vähenevään neliöön ja lopulta taas uuteen alkuun. Loputtomiin. Ja menossa on koko ajan erilaisia ja eripituisia muita muutossyklejä mutta astrologiassa tällaisten hitaiden planeettojen syklien kierto luo aikakausia ja kulttuureja – tai oikeastaan me ihmiskuntana käytämme sitä energiaa ja rakennamme uusia yhteiskuntia, trendejä ajan hengen mukaisesti. Ajan hengen tai laadun toteutumismahdollisuudet ovat kuitenkin avarat ja jokaisella energialla on kääntöpuolensa tai asteikkonsa äärilaidasta toiseen!

Pluton symboliikkaan kuuluu tuhoavuus, perusteelliset, peruuttamattomatkin muutokset mutta myös syvällisyys, luihin ja ytimiin pureutuva tarkkanäköisyys, uudestisyntyminen.  Plutoon liittyy alitajuntaisesta ja tiedostamattomasta tietoiseksi tulemista, salattujen asioiden paljastumista, vallan, voiman ja pakotteiden käyttöä – tai sellaisen kohteeksi joutumista. Rikollisuus, mafia, vakoilu, tiedostelutoiminta, kaikki salassa tehtävä toiminta kuuluu Pluton symboliikkaan. Olen pyörittelyt tätä asiaa myös aiemmissa bloggauksissani.

Jalostuneen energian käyttöä?


Perussuomalaisten puolueen puheenjohtaja Soini vastaa sovinistiväitteisiin joita on esittänyt tällä kertaa SDP:n varapuheenjohtajaPluton ajatellaan esoteerisessa astrologissa olevan Marsin, tuon energian, toiminnan, halujemme ja aggression planeetan korkeampi oktaavi, sen voiman jalostuneempi muoto. Itse ajattelen että näitä korkeampi oktaaveja (Neptunus Venuksen korkeampi oktaavi, Uranus Merkuriuksen korkeampi oktaavi) pystyy hyödyntämään vain yhä syvenevän itsestään tietoiseksi tulemisen prosessin kautta.  Sana ’hyödyntäminen’ särähtää mutta se kuvaa mielestäni parhaiten niiden parhaiden ominaisuuksien, energioiden annista, niiden hedelmistä nauttimista. Aivan samalla tavalla kuin veitsi (terävät esineet kuuluvat Marsin symboliikkaan) voi haavoittaa, tappaa, kiduttaa tai toimiva parantavana työvälineenä – tai artesaanin käsissä taiteen tekemisen välineenä. Kaikki on saman energian eritasoista ilmentymää. Energia, arkkityyppi, symboli, what ever, ei itsessään ole pahaa tai hyvää vaan sen käyttötarkoitus ja tarkoitusperä, ennen kaikkea kuinka me sen koemme, arvottaa sitä mielissämme suotuisaksi tai epäsuotuisaksi.

Plutoon liittyy tuho, mutta uutta ei voi syntyä ellei jokin muutu tai jopa lopu jotta uuden kukoistus voi alkaa. Muutokset pelottavat useimpia meistä.

Uranuksen teemoista olen kirjoittanut aiemmin blogissani esim. ensimmäisessä ja toisessa bloggauksessani. Uranukseen yhdistetään yllätyksellisyys, ääriliikkeet, kapinallisuus, omaperäisyys, omaehtoisuus, omapäisyys, riippumattomuus, avantgardismi, aikaansa edellä oleminen ja urbaani elämäntapamme. Sen kääntöpuolena on minusta myös juurettomuus, erilaisuuden tunne, shokki, katkonaisuus, ennalta arvaamattomuus jonka voi liittää esim. sykäyksittäin etenemiseen ja kehon toimintoihinkin jossa meno on kaikkia muuta kuin tasaista joka suhteessa.

Arkkityyppisesti näihin kahteen planeettaan yhdistetään ihmisryhmistä siis esim. rikolliset, vallankäyttäjät, ne jotka käyttävät avoimesti valtaa mutta ne myös ”harmaat eminenssit” jotka toimivat varjoissa, alitajuntiaisten voimien kanssa työskentelevät (Pluto) ja myös tällaisten voimien kohteeksi joutuneet sekä kapinalliset, uutta luovat ihmiset, keksijät, tieteentekijät, marginaalissa olevat ihmiset ja ihmisryhmät (Uranus).

Merkkitasolla astrologiassa yhdistämme Kauriin merkkiin yhdistämme Big Biz, ison rahan ja yritystoiminnan edustajat mutta myös kaikki auktoriteetit (isät, vanhemmat, työnantajat, papisto, eduskunta, parlamentti, hallinto); Oinaaseen sotilaat, urheilijat, yksityisyrittäjät, esitaistelijat, oman tiensä kulkijat.

Olen hieman yrittänyt välttää kirjoittamasta aina vain näin raskaista aiheista jotten profiloituisi kovin raskasmieliseksi tai etäännyttäisi itseäni jotenkin mahdollisista lukijoista (ja asiakkaista) mutta nämä asiat ovat nyt mielessäni päällimmäisenä joten täytynee vain tyhjentää tämä lasti jotta pääsee käsiksi seuraavaan kerrokseen.

Mielestäni yksi tämän varjoista nousevan kapinan ja epäkohtien purskahtaminen kollektiiviseen tietoisuuteemme ilmentyvä on naisten asema ja seksuaalinen riisto joka nivoutuu mielestäni myös nyt Saturnukseen kulkuun Skorpionissa (josta kirjoitan varmaan seuraavaksi blogissani – viimeksi sen toi tietoisuuteemme Aidsin.)

Viime aikoina ympäri maailmaa tapahtuneet joukkoraiskaukset (Intiassa, Egyptissä, Somaliassa), pedofiilirinkien paljastuminen (USA:ssa, Englannissa), kaapattujen tyttöjen ja naisten tapaukset (Cleveland, USA), jalkavaimokulttuurin palaaminen Kiinaan (yhden lapsen-politiikan ja poikalasten suosimisen vuoksi tyttöjä kaapataan ja myydään kotimaassa ja naapurimaista poikien seksitarpeita tyydyttämään) tuovat silmiemme eteen sen mitä emme ole halunneet nähdä. Suloisessa Suomessakin on annettu tuomioita ihmiskaupasta myös seksikaupan yhteydessä.

Tämän päivän uutisotsikoita ja lukemisen aiheita uutisia ovat mm.

Uutisia itämailta

USA

Suomi
Huomiota on herättänyt myös eilisen Euroviisujen Suomen esityksen naisten välinen suudelma

Uutisia lukiessa huomaa kuitenkin että Saudi-Arabiassakin on tapahtunut edistystä, samoin Afganistanissa, jossa asetukselle yritetään saada lain statusta ja se tulee jossain vaiheessa uudelleen käsittelyyn. Jo se, että asia on käsittelyssä parlamentissa, on minusta merkki muutoksesta ja sen mahdollisuudesta.

Naisten asemaa voi tukea esim. PLANin kautta ”Koska olen tyttö”-kampanjaan osallistumalla tai tukemalla Naisten Pankkia

Naisten Pankki on Kirkon Ulkomaanavun hallinnoima rahasto kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja omaehtoisen toimeentulon tukemiseksi kestävän kehityksen periaattein. Pankki kerää lahjoituksia naisten taloudellisen toimeentulon, osaamisen ja oikeuksien parantamiseen kehitysmaissa. Naisten Pankin varoilla rahoitetaan muun muassa mikroluottoja, ammattikoulutusta, työkalujen ja materiaalin hankintaa ja muuta yrittäjyyteen tähtäävää toimintaa.

Jokainen voi myös omalta osaltaan miettiä kuinka käyttää valtaa, voimauttaako vai lannistaako, tarjoaako pakotteita vai auttavaa kättä epäkohtien poistamiseksi, kääntääkö katseensa sivuun ja antaa epäkohtien jatkua ja kasvaa vai tekeekö jotain, pientä, ottaa edes kantaa ja voimistaa siten muutosta. Pisaroista alkaa valtameri ja muutos alkaa aina yksilöistä – niin vaikeata ja kivullistakin kuin se usein onkin. 

Onko meillä muuta mahdollisuutta kuin muutos jos aiomme selvitä ihmiskuntana? Mutta suuntaan VOI vaikuttaa...Mihin suuntaan sinä haluat vaikuttaa ja millaista maailmaa sinä haluat rakentaa? Nyt on aika toimia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti