26.4.2013

Puhdistavaa pimennyspäivää


Eilen illalla, hieman ennen keskiyötä alkoi tämän vuoden pimennyssarjan ensimmäinen pimennys, osittainen Kuunpimennys, joka näkyi mm. Suomessa, muualla Euroopassa, Afrikassa ja Australiassa. (Katso missä pimennys näkyi täältä.) Pimennykset tapahtuvat joko uudenkuun aikaan (Aurinko, Kuu, kuunsolmun yläsolmu tai alasolmu yhtymässä) jolloin saamme auringonpimennyksen tai täydenkuun aikaan (Aurinko ja Kuu ovat oppositiossa keskenään kuunsolmu-akselilla ) jolloin kyseessä on kuunpimennys. Eilen oli täysikuu joten nyt pimennyssarja alkoi kuunpimennyksellä ja vieläpä hyvin voimakkaasti kokevassa, ehdottomassakin Skorpionin merkissä. (Aurinko oli siis vastamerkissään Härässä ja syntymäpäiviään viettävät siis Aurinko-Härät.) 

Kuunpimennys on siis aina kuutamolla, jolloin kuu on täysi, suurimmillaan, joten kuunpimenyksen perusajatus on tuoda jotain tietoisuuteemme, nostaa asioita pinnalle, julkisuuteen. Uusikuusta alkanut sykli saa huipentumansa;  on kuin taivas sanoisi, että "tämä on nyt tässä!"

Kuunpimennyksessä on vaakamainen teema; se seikka että tässä vaiheessa kuunkiertoa vastakkaisasetteluista tullaan tietoiseksi ei välttämättä tarkoita sitä että mahdolliset näkemyserot ratkeaisivat vaakamaisen sopuisasti - mikä on tietysti ihanne -  vaan vaakamaisuus  kertoo kahdesta osapuolesta (Auringon ja Kuun oppositioasema) joista tullaan tietoiseksi "Meistä" korostaen sosiaalisia suhteita.  Uusikuu (Auringon ja Kuun yhtymä)  ja Auringonpimennys on puolestaan teemoiltaan oinasmainen kuvastaen aloitteellisen energiakeskittymän purkautumista toimintaan, uutta alkua. 

Usein kuunpimennysten aikaan tarkastellaan sosiaalisia suhteita, kumppanuuksia; suhteita päättyy tai muuttuu nimenomaan tuon tiedostamisprosessin myötä. Itse menin naimisiin kuunpimennyksen aikaan. Totesin juuri ennen kuunpimennystä kokoontuneessa astrologisessa pienryhmässä kyllä että "deadlinet paukkuu" mutta korostan että kyse on ennen kaikkea jonkin prosessin kulminaatiosta, huipentumasta. Voidaksemme arvioida mitä tuo pimennys voisi kuvastaa tulee meidän pohtia mm. merkkiä tai merkkejä jossa pimennys tapahtuu ja "Taivaan valojen" mahdollisia muita planeettakontakteja.

Eilinen kuunpimennys tapahtui siis Skorpionin merkissä Saturnuksen, "Karman herran", (8 Skorp) ollessa yhtymässä Skorpioni-Kuuhun (5 Skorp)  edustaessa voimakkaita, syviä, ehdottomia tunteita.  Kuun symboliikkaa on tunteiden ja vaistojen lisäksi mm. naiset, lapset, äidit; koti, isänmaa; massat, kansa; menneisyys. Saturnukseen symboliikkaan kuuluu erilaisten rajoitteiden lisäksi myös auktoriteetit, vanhemmat henkilöt; menneisyys. Myös kuun yläsolmu (Kuun ja Auringon  radan leikkauspiste) on myös Skorpionissa (16 astetta).  Kuun yläsolmun yksi määritelmä joka voisi selventää sen roolia pimennyksen merkityksen tulkinnassa  voisi olla "kuvastaa ajan suosimia trendejä", jotain mikä on nousussa tietoisuuteen, jotain johon tartumme kollektiivisesti.  

Vastamerkissä vakaassa, perinteitä säilövässä Härässä on siis Aurinko (5 Härkää) ja Mars (3 Härkää), jotka kuvaavat tietoista minuuttamme, elinvoimaamme sekä toiminnan haluamme - mutta näiden kanssa samassa merkissä ja väljässä yhtymässä on  kuun alasolmu (16 Härkää) joka symboloi pimennyksissä (kollektiivisesta) menneisyydestä nousevia ihmisiä ja teemoja vetäen niitä tietoisuuteemme.

Puhuin eilen Suomen Astrologisen Seuran kirjastolla kokoontuvassa astrologisessa pienryhmässä kuinka Skorpioni-Härkä-merkkiakseli liittyy resursseihin, raha-asioihinkin, maa-alueisiin, elämän suuriin muutosprosseihin. 

Tilanteet voivat kärjistyä jonkinlaiseksi asemasodaksi, jossa ehdottamat tuntemukset voivat ryöpsähtää primitiivireaktioiksi, mahdollisiksi valtataisteluista jossa haetaan hyvitystä - todellista tai kuviteltua. Pohdimme miten Venus (13 Härkää) yhtymä Aurinko (5 Härkää) ja  alasolmu (16 Härkää) voisi toimia  sillanrakentajana kunhan mahdollinen pöly laskeutuu ja kuinka se todennäköisesti kuvastaa arvoja, arvokeskustelua. Esitin että pimennysaika voi nostaa esille nimenomaan primitiivisiä reaktioita ja tunnetta perusturvallisuuden uhkaamisesta;  jotain jolta halutaan suojautua ja jota vastaan halutaan puolustautua. (Muut ryhmäläiset toivat esille että täydenkuun aikana yleensä sattuu ja tapahtuu onnettomuuksia tavallista enemmän.)

Suomessa tämä pimennys-Kuu , Saturnus ja yläsolmu  aktivoi yhteisöllisyyden, ystävien, haaveiden ja toiveiden aluetta  (11. huone) ja Härkä-Aurinko ja Mars, alennusmerkissään Härässä,  joiden voima valaisee luovuuden, lasten ja itseilmaisun aluetta (5. huone) jossa myös vaikuttaa kuun alasolmu, menneisyyden teemat.

Pohdimme vihapuheiden yleistymistä myös Suomessa,  vastapuolen demonisoimista, vankkumattomia mielipiteitä, perussuomalaisia, Justin Bieber-konserttia Suomessa tänään (11. huone ja 5. huone!) - ainakaan vielä ei tapahtunut suurempia vaaratilanteita fanien riehaantuessa, Vihapuheistakin osansa saanut Justin Bieber hullaannuttaa parhaillaan suomalaisetkin teinitytöt. Belieber-ilmiötä on tänään seurattu tiiviisti mediassa;  juuri tätä kirjoittaessani Helsingissä on hänen konserttinsa. 

Puhuimme Saturnus-Kuun-innoittamina  Margaret Thatcherin kuoleman herättämistä avoimista voimakkaista vihanilmaisuista joita näkyi jopa hänen hautajaisissaan. Keskustelimme auktoriteettien uhmaamisesta ja kritiikistä, mahdollisesti vanhojen toimintamallien mukaisen toiminnan aiheuttamasta arvostelusta. Ilmeisesti presidenttimme Sauli Niinistökin on saanut jo osakseen voimakasta arvostelu presidentiksi tulonsa jälkeen.Aggressiivisen viestinnän kohteeksi joutuvat nykyään erityisesti poliitikot, tutkijat, toimittajat, kolumnistit ja yhteiskunnalliset keskustelijat. Varmimmin vihapostia saa jos on feministi, ruotsinkielinen, äärioikeistosta tai maahanmuutosta kiinnostunut tai seksuaalivähemmistöön kuuluva. Lisäksi esimerkiksi ravitsemuksesta ja susista käydään raivoa sisältävää keskustelua. Jo nyt vihakeskustelu on hiljentänyt joitain tutkijoita – eli kova henkilöön menevä painostus on tuottanut tulosta.  Lähde: www.yle.fi

Pohdimme kuinka haaveiden ja harhojenkin planeetta Neptunus Kaloissa auttaa purkamaan voimakasta, ankaraa tunnelatausta kolmioaspektillaan Skorpioni-Kuuhun. Neptunus herkistää mutta myös hämmentää, luo kauniita illuusioita tai saa meidät säikkymään olemattomia mörköjä, näkemään uhkaa sielläkin missä sitä ei ole. Katseet ja ajatukset ovat menneisyydestä - tai mielellään jossain muualla.

Koska pimennykset näkyvät paikallisesti, niin on aina mielenkiintoista seurata korostuuko pimennyksen teemat jotenkin voimakkaammin siellä missä ne näkyvät. Ja tämä pimennys näkyi siis Suomessa. Pimennyksen kesto oli noin neljä tuntia ja joidenkin mielestä se tarkoittaa että pimennyksen vaikutukset jatkuvat neljän kuukauden päähän elokuulle 2013 saakka.

Tässä muutama mielenkiintoinen tämän pimennyspäivän uutinen. Tänään on muuten 27 vuotta Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta.

Puolustusvoimien kuvakeskus on julkistanut internetissä 170 000 valokuvaa Suomen sodista

Näistä USA muistaa meidät: Rasismia ja korruptiota

Katsokaapas päivän uutisotsikoita "sillä silmällä". Mitä ne mielestänne kertovat tämän kuunpimennyksen luonteesta, mitä on ilmassa, kuinka se näkyy tulevina kuukausina? Mistä olemme tulleet nyt tietoiseksi? Mikä on tullut tiensä päähän tai minkä täytyy muuttua? 

Jos ei mitään muuta voi muuttaa, niin itseään ja omaa asennetta voi muuttaa. Yksi asiakkaani jolla on voimakas Skorpionipainotus kartallaan totesikin että hänellä on tullut valtava tarve puhdistautua joka tasolla. Puhdistautumiseen liittyy aina työtä ja jostain luopumista - ja siitä taas uusi alku, entistä tietoisempana.